U 2021. otvorilo se puno novih restorana u Zagrebu. Donosimo pregled gdje smo sve jeli
U godini na izmaku posjetili smo na desetke novootvorenih restorana. Ovo su naši favoriti
U godini na izmaku posjetili smo na desetke novootvorenih restorana. Ovo su naši favoriti
Ako smo se još prije samo desetak godina opravdano mogli žaliti da se u Zagrebu ne događa gotovo ništa uzbudljivo, pogotovo kad je riječ o ugostiteljskim objektima, sad to definitivno više nije slučaj. Upravo suprotno, postaje se pomalo i teško snaći u svim tim novim mjestima koja se otvaraju, kao i popratiti što točno svatko od njih nudi – i to unatoč nevjerojatno izazovnim pandemijskim vremenima. Da bismo vam olakšali snalaženje kroz najzanimljivije novootvorene restorane, u nastavku donosimo kratki pregled.
Al Dente
Gdje: Bogovićeva 5
Što: restoran čija se ponuda bazira na tjesteninama i pizzama, ali nude još i salate, dnevna jela, kao i dry-age steakove koji će postepeno biti sve zastupljeniji. Cijelu priču o restoranu Al Dente možete pročitati ovdje.
Sopal
Gdje: Teslina 12
Što: Chef Marko Turković koncept opisuje kao fun dining. Na jelovniku se uvijek nalazi nekoliko jela, koja se redovito mijenjaju, cijene su pristupačne, a porcije namijenjene dijeljenju. Otvoreni su do ponoći, a vikend ćete ondje često naići i na nastup kakvog DJ-a. Više detalja možete doznati ovdje.
Food Division
Gdje: Julija Knifera 7
Što: Ideja iza projekta bila je stvoriti mjesto opuštene atmosfere, gdje će se jesti vrhunska hrana, ali gdje neće biti nikakve pretencioznosti, i u kojem će se svatko osjećati ugodno. Na jelovniku se tako nalaze jela iz cijelog svijeta, zvuče i izgledaju nevjerojatno zabavno (piletina s vaflima, dip u sedam slojeva). Više detalja donosimo ovdje.
Fetiš bistro & deli
Gdje: Martićeva 39
Što: Ponuda im je u potpunosti bezglutenska, čime je eliminirana mogućnost kontaminacije prilikom pripreme hrane. Meni je podijeljen na dva dijela, slatki i slani. Slani se dio odnosi na mahom pekarske proizvode, poput quicheova, focaccia sendviča, rade i svoju sirnicu, dok slatki donosi tortu od mrkve, brownie i još štošta. Više detalja možete doznati ovdje.
Veganko
Gdje: Masarykova 26/1
Što: Nakon uspješnog pokretanja veganskog street fooda u Irskoj, ekipa iz Varaždina koja iza njega stoji otvorila je jedan i u centru Zagreba. U ponudi imaju veganske burgere, kebabe, salate, priloge s umacima i druge delicije, a okusima neće ostati razočarani ni oni koji inače jedu meso. Cijelu priču možete pročitati ovdje.
Fuego Fresh Latin Food
Gdje: Zelinska 7
Što: Street food hrana Latinske Amerike u prilično izvornom obliku, iza koje stoji jedan Amerikanac hrvatskog podrijetla odrastao na Karibima. Bazu ponude čine različite zdjele (bowlovi), a nude i specijalitete poput kubanskog sendviča, domaće salse i tortilla čipsa te Elote salata. Više informacija možete doznati ovdje.
Gibanica
Gdje: Branimirova 33
Što: Nova slastičarnica iza koje stoje stoji mladi pastry chef Filip Matok. Ondje možete birati između nekoliko vrsta tradicionalnih kolača, a uz svaki ćete dobiti i njegovu suvremenu verziju, i to za istu cijenu. Cijelu priču donosimo ovdje.
Market 2
Gdje: Tomašićeva 6
Što: Nakon onog u Gundulićevoj, otvorio se i Market u Tomašićevoj. Prostor je daleko veći, imat će terasu, a filozofija kuhanja je ista – ponuditi domaća jela s twistom, od namirnica s tržnice, po pristupačnim cijenama. U odnosu na Market, Market 2 radi i s nekim skupljim namirnicama, kao što su patka ili hobotnica. U planu je uvođenje bruncha i aperitivo srijeda. Više detalja donosimo ovdje.