NOVO MJESTO

U Tomašićevoj je otvoren Market 2. Prostor je veći, jela drugačija, ali atmosfera je i dalje top

FOTO: Aleksandar Selak

Posjetili smo ga, pričali s vlasnikom i doznali sve detalje

Bistro Market u Gundulićevoj redovito posjećujemo i testiramo nova jela koja predstavljaju sa svakom promjenom godišnjih doba. Prilikom našeg posljednjeg posjeta, ove jeseni, vlasnik, Fran Ćurković rekao nam je da je u planu otvaranje Marketa 2, u Tomašićevoj ulici. Nakon mnogo planiranja i svih mogućih radova, ovih je dana napokon i otvoren, a mi smo ga ekskluzivno otišli posjetiti. Kako nam je ispričao, ideja iza otvaranje druge lokacije bila je provjeriti krajnji potencijal restorana. “I kad smo otvarali prvi Market sam se vodio osjećajem da u Zagrebu nedostaje taj best buy moment u restoranima. Da možeš za pristojnu cijenu pojesti zbilja dobar ručak ili večeru, od namirnica s Dolca, pripremljenih s pažnjom i znanjem, a da se opet ponudi neki dodatni twist u recepturi”, kaže Ćurković i zaključuje – niža cijena ne znači i manje okusa.

Kvart odgovara energiji restorana

Aleksandar Selak

Nastavlja nam objašnjavati da kvart u kojem se nalazi Market 2, iznimno dobro odgovara toj nekoj energiji koju žele njegovati. Osim toga, prostor je veći, može primiti do 36 ljudi, imat će terasu (iako napominje i da se nada da će je moći dobiti i u Gundulićevoj) i modularnog je karaktera, pa će se ondje tako moći održavati i privatni domjenci ili proslave. Na čelu kuhinje se nalazi Doris Kos, koja je u Marketu od početka; učila je od chefa Gorana Stanisavljevića, a s novom je lokacijom dobila priliku i sama preuzeti vodstvo. Za razliku od Marketa u Gundulićevoj, za početak neće biti dnevnih jela kao ni dostavnih servisa, ali filozofija hrane i kuhanja ostaje ista.

Aleksandar Selak

“Što se tiče menija, htjeli smo ponuditi za svakog ponešto, ponovno po korektnim cijenama, od 68 pa do maksimalnih 136 za glavna jela”, kaže nam vlasnik. Na aktualnom se meniju tako nalaze klasici poput sarme, ali one koje dolazi s prilogom zapečenog krumpira, sezonski rižoto s kojim kod njih, vjerujte nam, nikad nećete pogriješiti ili raviola s piletinom u šugu koja na moderni način interpretira pileći paprikaš.

Aleksandar Selak

No, na njemu se nalaze i jela od skupljih, profinjenijih namirnica, kao što su i jabuke ili ragu od hobotnice s palentom od slanutka, za koji nam Čurković kaže da im se u prvim danima poslovanja pokazao kao najtraženiji, unatoč višoj cijeni. Tu su još i domaći njoki u šugu od junetine s chutneyjem od jabuke i brusnice, porchetta s pireom od bijelog graha i karameliziranim komoračem te zbilja ukusno vegansko jelo, steak od cvjetače s hummusom, kremom od cvjetače, grilanim radičem i salatom. Osim toga, u standardnoj su ponudi i dnevna juha, salatica i dnevna slastica.

U planu je uvođenje dnevnih jela, ali i subotnjeg bruncha

Aleksandar Selak

Radno vrijeme Marketa 2 je od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 23 sata, a petkom i subotom od 11 do ponoći. Za kraj, vlasnik nam je otkrio i neke vrlo uzbudljive planove za budućnost, jednom kad se tim potpuno uhoda. “S vremenom planiramo i ovdje uvesti dnevna jela, pristupačnija jela za gablece, poput variva. Isto tako, ideja je da uvedemo subotnji brunch, pa da se od 10 ili 11 sati mogu pojesti jela poput sendviča s lososom, patkom ili jela s jajima. I na kraju, želja nam je uvesti tzv. aperitivo srijedu, gdje bi se nakon posla moglo doći na piće uz koje bi nudili i male zalogaje. Ali polako, sve će se znati na vrijeme”, poručio je.

Steak od cvjetače s hummusom, kremom od cvjetače, grillanim radičem i salatom (68 kuna)
Aleksandar Selak
Otvoreni ravioli s piletinom u šugu i glaziranom mrkvom (78 kuna)
Aleksandar Selak
Ragu od hobotnice s palentom od slanutka (136 kuna)
Aleksandar Selak
Sarma sa zapečenim pire krumpirom i suhim mesom (68 kuna)
Aleksandar Selak
Pačja prsa koja rade s pommes anna krumpirom i salaticom od komorača (128 kuna)
Aleksandar Selak