NOVO MJESTO

Piletina s vaflima, pečena buča i dip u sedam slojeva. Food Division jako je zabavan novi restoran

Smješten je u Novom Zagrebu, a osim jelima, osvojio nas je i svojim zanimljivo uređenim interijerom

Ponudu Food Divisiona možda već poznajte s dostavnih servisa. Loša je vijest da ga ondje više nećete pronaći, ali imamo i jednu zbilja dobru – restoran odsad ima i svoju fizičku lokaciju. Smjestio se u Novom Zagrebu, u neposrednoj blizini Muzeja suvremene umjetnosti, na adresi Julija Knifera 7. Kad smo ih jučer posjetili u vrijeme ručka, bilo nam je drago vidjeti da je restoran gotovo pun, unatoč tome što je otvoren tek nekoliko dana. Kako smo doznali u razgovoru s ljubaznim osobljem, cijela ideja bila je stvoriti mjesto opuštene atmosfere, gdje će se jesti vrhunska hrana, ali gdje neće biti nikakve pretencioznosti, i u kojem će se svatko osjećati ugodno. Na jelovniku se tako nalaze jela iz cijelog svijeta, a dok smo prilično dugo razmišljali oko toga što želimo naručiti, budući da nam je sve zvučalo prilično primamljivo, pažnju nam je privuklo i zanimljivo uređenje interijera.

Iskusni chef i zabavna, comfort jela kao glavni motiv

Aleksandar Selak

Već je na prvi pogled jasno da se i o njemu pomno razmišljalo; stolci su naručeni iz Danske, neki dijelovi zidova donose murale, dok je na drugima ostavljen goli beton. Tu su i trendovski neonski znak s imenom restorana, obilje millennial pinke nijanse i zelenog bilja kao kontrasta. Zgodan je moment i otvorena kuhinja, koja gostima omogućava da u svakom trenutku vidi što se u njoj događa i kako se priprema hrana. O detaljima jelovnika, planovima i ideji iza pojedinih jela, razgovarali smo izravno s chefom Markom Alilovićem, koji kao svog prvog mentora navodi Stephana Macchija, a kasnije je, između ostalog, vodio kuhinje u renomiranim restoranima, poput Boškinca i Timea. “Niz zagrebačkih restorana svjedoči da centar više nije jedina poželjna lokacija, i to nam je dalo vjetar u leđa. No, s obzirom na to da smo u rezidencijalnom dijelu kvarta u Novom Zagrebu, znali smo da nećemo ići s nekakvom fine dining varijantom. Osim toga, bilo nam je važno da se razlikujemo od drugih”, započinje nam objašnjavati.

Aleksandar Selak

Dodaje kako im je glavni cilj gostima ponuditi nešto zabavno, razigrano, a u isto vrijeme cjenovno pristupačno. Uspio je, napominje, okupiti tim u kuhinji s kojim je već ranije surađivao i kojem vjeruje, odnosno tim koji takve njegove zamisli može provesti u djelo. “Na našem ćete jelovniku vidjeti i Mediteran, i američki jug i Libanon, jela iz cijelog svijeta. A uskoro planiramo uvrstiti i neke hrvatske klasike, u okviru tjednih menija koje ćemo redovito mijenjati. Osim toga, svakih nekoliko mjeseci planiramo nadopunjavati i jela na stalnom meniju”, priča Alilović. Na pitanje o tome koje bi jelo osobno preporučio onima koji dolaze u restoran, dugo razmišlja i odgovara kako bi ipak trebao čuti osobne preferencije gosta.

Aleksandar Selak

“No, ako netko voli klasike, svakako bih savjetovao da kuša tatarski biftek, koji dolazi s vaflima i nešto je drugačiji od onog kakav rade drugi. Jako je zabavan i naš 7 layer dip, koji je podjednako zabavan i mlađima i starijima”, priča. Komentira i da mu je želja stalno paziti na potrebe vegana i vegetarijanaca, koji u Food Divisionu imaju niz jela između kojih mogu birati. Na kraju krajeva, iz vremena kad su radili samo dostavu, upravo je veganski Buddha Bowl bilo jedno od stalno najprodavanijih jela.

Što smo sve kušali i zašto se vraćamo prvom prilikom?

Što se tiče našeg ručka, odluka je na kraju pala na kušanje dva predjela i dva glavna jela, uz napomenu da sekciju jela sa žara (burger, steakovi, riba) ovaj put uopće nismo degustirali. Kabucha, grilana japanska buča s kashmiri masalom i granolom od lješnjaka i riža od nas je dobila usuglašeni komentar od jedne riječi – savršeno. Morali smo kušati i spomenuti 7 layer dip (piletina chips, guacamole, krema od graha, salsa, cheddar, chicarron, domaći nachosi) koji je serviran toliko šarmantno da nam ga je (skoro) bilo žao uopće zagrabiti.

7 layers dip (70 kuna)
Aleksandar Selak

Za glavno smo jelo kušali također spomenuti Buddha Bowl (tofu, avokado, falafel, sushi riža s kvinojom, kimchi, špinat, čips od riže) za koji morate biti ozbiljno gladni ako ga mislite pojesti cijelog i preporučili bismo ga i onima koji inače jedu meso, a onda i ultimativni comfort tanjur, Chicken & Waffles (pržena piletina, briselski vafli, guacamole, svježa salsa, domaći BBQ umak). Naš zaključak? Ovo je mjesto zbog kojeg ćemo bez problema potegnuti do Novog Zagreba. Tanjuri izgledaju beskrajno zabavno, porcije su prilično izdašne, okusi su na mjestu, a cijene umjerene. Radno vrijeme restorana je svaki dan, osim nedjelje, od 12 do 23 sata.

Kabucha (68 kuna)
Aleksandar Selak
Chicken&Waffles (86 kuna)
Aleksandar Selak
Buddha Bowl (84 kune)
Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube