Unatoč svemu, u Zagrebu su se kroz protekle tjedne otvorila neka jako fora mjesta. Evo vodiča
Izdvojile smo nekoliko novih gastro adresa na koje vrijedi obratiti pažnju
Unatoč tome što su suočeni s najizazovnijom situacijom u proteklih nekoliko desetljeća, drago nam je vidjeti da ugostitelji ne odustaju i da se nastavljaju truditi. Zagrebačka se gastronomska scena unatrag posljednjih nekoliko godina počela rapidno razvijati, postala je raznolikija i dosljedna jednog glavnog grada. Još uvijek nije poznato slijedi li nam novi period života u karanteni, kao ni to koliko restorana i bistroa posljedično neće preživjeti, ali mi želimo biti optimistične i vjerovati da do najgoreg neće doći.
U želji da vas potaknemo da podržite lokalne ugostitelje (ili da se naprosto malo odmorite od kuhanja), napravile smo vodič kroz mjesta koja su se u Zagrebu otvorila kroz posljednjih tridesetak dana. Posebno nas veseli istaknuti činjenicu da nisu sva u centru grada; Tena Majetić iz Catering Majetića otvorila je resotran Eateria u Koranskoj ulici, dok je Davor Bienenfeld restoran japanske kuhinje Izakaya smjestio na Trešnjevku. Cijeli pregled pogledajte u nastavku.
Eateria (Koranska 2 )
Izakaya (Selska 90b)
Franko’s Sweets by Le Kolač (Cesarčeva 4)
Sakura (Frankopanska 11)
Slon i ljubav, Ilica 155
Arepa Maracay, Preradovićeva 9
Kokumi (Tkalčićeva 57)
Love At First Bite, Jurja Šižgorića 7
Lažni svjedok, Amruševa 1
Burger Station, Draškovićeva 57