Novo mjesto

Otvorio se dugoočekivani Franko’s Sweets by Le Kolač. Imamo ekskluzivne fotografije

S pastry chefom Robertom Hromalićem popričali smo o detaljima ponude novog projekta u koji ulazi kao partner, ali i izazovima poslovanja u posve promijenjenim okolnostima života

Prije nekoliko smo tjedana prenijeli vijest o jednom neočekivanom ugostiteljskom partnerstvu. Dobro poznata slastičarnica Le Kolač, i fusion restoran azijske kuhinje, Franko’s Street, udružili su snage i predstavili novi projekt, Franko’s Sweets by Le Kolač. Priča je počela uvođenjem slastica Roberta Hromalića iz Le Kolača u stalnu ponudu Franko’s Streeta, a onda, kako su potrebe restorana nadrasle trenutačni prostor na Europskom trgu i odlučilo se krenuti u potragu za novim lokalom u centru grada, ovaj je prenamijenjen u slastičarnicu. Franko’s Sweets by Le Kolač danas je napokon otvorio svoja vrata, a mi smo popričali upravo s jednim od partnera projekta, Robertom Hromalićem.

Poznati kolači, ali i brojni drugi slatki noviteti koje morate probati

Vjekoslav Skledar

Nije krio veselje zbog pokretanja novog projekta, ali iskreno je komentirao i kako zna da vremena za ugostitelje doista nisu najbolja. “Jako sam uzbuđen oko otvorenja novog lokala u suradnji s Franko’s barom. Naravno da me je strah jer trenutno nitko ne zna što će biti sutra, ali možemo se samo nadati najboljem i posvetiti poslu i novim projektima”, rekao je Hromalić.

Kad je riječ o ponudi, Hromalić nas uvjerava da će ona biti zbilja bogata i stalno unapređivana. Uz niz bezalkoholnih i alkoholnih pića, bogatu vinsku kartu, koktele s potpisom barmena Filipa Ramljaka, tu su i dva nova sladoleda, Yuzu i Pistacio (250 ml 33 kune, 750 ml, 90 kuna), prhki keksi koji dolaze u pakiranju s tri okusa (pistacija, vanilija, lješnjak, 250 g za 80 kuna) te nova bezglutenska torta od kestena i crnog ribiza (500 kuna).

Uskoro se uvode salate i sendviči kao dio slane ponude

Vjekoslav Skledar

Konačno, moći ćete birati i između devet već nam vrlo dobro znanih Le Kolač kolača, Lješnjak, Pita od jabuka, Yuzu cheesecake, Tart karamel badem, Čokolada tonka, veganski Flan soja kokos te oni nastali u suradnji s Krašem, Bajadera, Griotta i Ruby, čije se cijene kreću između 27 i 30 kuna, odnosno dvije kune više ako ih uzimate za van. U planu je, kako nam je potvrđeno, da se uskoro uvede i slana ponuda. Trebala bi se sastojati od nekoliko vrsta Le Kolač brunch salata i sendviča koji će također biti dostupni u takeout varijanti.

Vjekoslav Skledar

Kad je riječ o dizajnu interijera, nije se previše kompliciralo; prostor je i dalje u vlasništvu Franko’s grupe zaslužne za uređenje prostora, koji je ovom prilikom nadopunjen Le Kolač asortimanom i pratećim vizualima. Franko’s Sweets by Le Kolač radit će od ponedjeljka do četvrtka u periodu između 8 i 23 sata, petkom i subotom od 8 do ponoći, a nedjeljom od 9 do 23 sata.

Vjekoslav Skledar
Vjekoslav Skledar
Lješnjak
Vjekoslav Skledar
Griotta
Vjekoslav Skledar
Torta od lješnjaka
Vjekoslav Skledar
Vjekoslav Skledar
Vjekoslav Skledar

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba