NOVO MJESTO

Slon i Ljubav novo je mjesto na zapadu grada u kojem se već traži stol više. Nudi poke s tatarskim biftekom

Uz pet vrsta poke salata, nude se i tri vrste sushi sendviča, curry juha i nekoliko slastica

Na adresi Ilica 155, na samom križanju s Grahorovom ulicom, otvorio se posve mali, ali šarmantni restoran neobičnog naziva – Slon i ljubav. Nastao je iz velike strasti vlasnice prema azijskoj, havajskoj i sličnim kuhinjama. Ona je 22 godine provela radeći za velike korporacije diljem svijeta, a onda se odlučila otvoriti restoran.

Aleksandar Selak

Nakon godina planiranja i potrage za pravim prostorom, došlo je vrijeme za otvorenje i predstavljanje publici. Osnovna je ideja bila zapadnom dijelu grada, kojem kronično nedostaje nekakav drugačiji, egzotičniji tip hrane, ponuditi mjesto u koje će ljudi rado navraćati u bilo koje doba dana. Ili iz kojeg će, dapače, naručivati i podizati svoje obroke, budući da se u prostoru nalazi tek desetak sjedećih mjesta. Početni interes je nadmašio sva moguća očekivanja i stolovi su se počeli rezervirati.

Autentični havajski poke s točno određenim načinom pripreme

Aleksandar Selak

Ovdje se nudi pravi, autentični havajski poke, koji se slaže na točno određen način; namirnice se međusobno ne miješaju, svaka je namirnica vidljiva, baza je sushi riža, pola zdjele uvijek čini neki protein, a ostatak voće ili povrće. Kako bi njihov poke dolazio s malim zaokretom, i razlikovao se od ostalih poke opcija na tržištu, za razvoj receptura i mentorstvo su konzultirali dva iskusna chefa, Gorana Kuncea i Miroslava Repiju.

Aleksandar Selak

Priča o imenu, kao i logotipu restorana bila nam je jako fora; za oboje je zaslužan sin vlasnice, s kojim je velik dio života provela u Indoneziji, u kojoj se on zaljubio u slonove. Budući da je znao da mu majka razvija koncept restorana, jedne je večeri samo došao s jednostavnim dječjim crtežom i rekao joj da je će se baš tako restoran i zvati.

Poke salata s beef tartarom, kozicama ili falafelom

Poke Aroha (65 kuna)
Aleksandar Selak

Što se tiče menija, na kojem će, kako nam kažu, stalno pojavljivati i poneko iznenađenje, sastoji se od pet različitih poke salata (tuna, dimljeni losos, kozice, beef tartar, marinirani tofu), čije se cijene kreću između 52 i 62 kune. Beef tartar u poke varijanti odmah nas je posebno privukao, budući da se takvo što dosad u Zagrebu još nigdje nije moglo probati, a ekskluzivno doznajemo da će od sljedećeg tjedna predstaviti još jedan potpuni novitet – poke falafel, kao i poznatu azijsku juhu od zelenog curryja.

Poke Molokai Beef Tartar (62 kune)
Aleksandar Selak

Uz njih, tu su i tri vrste sushi sendviča, japanskog onigirazua, koji se priprema motanjem u veliki komad alge, i dolazi u varijanti s tunom, beef tartarom i tofuom. Što se tiče deserata, u ponudi je još jedan azijski klasik, Mango Sticky Rice (23 kune), kao i dnevni izbor slastica koje za nijh priprema slastičarka Natalija Jagunić (Kiša Slatkiša), a čiji se cijene kreću od 12 do 24 kune.

Izbor pića prati ponudu hrane

Poke Maori (62 kune)
Aleksandar Selak

Vodilo se računa o izboru pića, pa su se tako birala zdrava pića koja odlično pašu uz poke, kao što su hladno prešani sokovi, wellness shotovi, biljni sokovi, tibi napitci, odnosno tekući probiotici, a za slučaj da poželite piti nešto alkoholno, tu je japanski brend Sapporo i pive domaće Brlog zadružne pivovare.

Slon i Ljubav od ponedjeljka do petka radi od 11 do 19 sati, a subotom od 10 do 22, iako doznajemo da će se od idućeg mjeseca, zbog velikog interesa, radno vrijeme morati produžiti. Isto tako, od idućeg tjedna kreću s dostavnim servisima Wolt, Glovo i Pauza.

Onigirazu tofu (28 kuna)
Aleksandar Selak
Dnevni izbor slastica
Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba