NOVO MJESTO

Love At First Bite novo je fora mjesto na zapadu grada. Jeli smo burger sa šljivama i chilli krumpiriće

U Španskom se otvorio restoran koji naglasak stavlja na autorske burgere

Nađete li se na zapadu grada, i poželite li jesti zbilja dobar, netipičan burger, mjesto na koje se trebate zaputiti zove se Love At First Bite. Restoran, smješten na adresi Jurja Šižgorića 7, otvoren je prije svega nekoliko dana, a mi smo ga odmah odlučili posjetiti i provjeriti što se sve nudi.

Ondje su nas dočekali vlasnici, Ruža i Ivan Sabljić, brat i sestra čija obitelj ima višegodišnjeg iskustva u ugostiteljstvu. Ruža je zadužena za kuhanje i razvijanje recepata, dok Ivan konobari. “Više od sedam sam godina radila u kuhinji jednog restorana u Münchenu, a potom smo pet godina držali obiteljski fast food na Ilici, s klasičnim sendvičima i burgerima. Nekako se prirodno rodila želja da otiđemo korak dalje, da osmislimo kompliciranije i posebnije burgere, i evo, konačno smo u tome u uspjeli”, započinje nam priču Ružica.

Sedam vrsta burgera koji se razlikuju po domaćim umacima

Aleksandar Selak

Što se tiče samog imena, objašnjavaju mi, ono je samorazumljivo; žele poručiti da ćete se u njihova jela zbilja zaljubiti već na prvi griz. I doista, kažu mi da su i više nego zadovoljni odazivom publike; već sada dolaze planski kod njih na ručak ili večeru, a Ružica dodaje da, budući da je takvo nekakvo mjesto Španskom nedostajalo, uopće nije sumnjala u to da će lako pronaći put do publike. Kad je riječ o ponudi, kažu da nisu htjeli komplicirati.

Aleksandar Selak

Nude sedam burgera, tri tortilje, tri vrste salate, dvije tjestenine i ćevape koji su namijenjeni starijoj populaciji nesklonoj eksperimentiranju. Ističu kako osobito paze o kvaliteti i porijeklu namirnica, pa je sav krumpir koji koriste lički, a meso bez aditiva i rađeno prema recepturi restorana. Isto se tako ponose umacima koje drugdje ne možete probati, a za koje je zaslužna Ruža i koje su mjesecima testirali, poput onog sa šljivama u portu, onog koji kombinira senf, med i kajmak ili pak onog s pečenim paprikama.

Obilne porcije i vrlo korektne cijene

Aleksandar Selak

Na pitanje o tome što se kod njih mora probati ako se prvi put dolazi, Ruža i Ivan gotovo u glas odgovaraju – Top (junetina, brioche pecivo, cheddar, panceta, podloga od gorkih trava, umak senf med, umak od izrađenog kajmaka, varijacija salata, coleslaw, krema od aceta balsamica, 39 kuna) i House (junetina, brioche, cheddar, panceta, podloga od gorkih trava, umak od pečenih paprika, umak od izrađenog kajmaka, varijacija salata, macerirane šljive u portu, krema od aceta balsamica, 43 kune) burgere. Burgeri im se općenito, naglašavaju, međusobno razlikuju prema umacima, dok su osnovni sastojci kod svih uglavnom isti. No, ova je ponuda tek početna i planiraju je mijenjati i nadograđivati.

House Burger (43 kune), Chilly Cheese Fries (23 kune)
Aleksandar Selak

S obzirom na to da smo o House Burgeru slušali samo riječi hvale, odlučili smo se isprobati baš njega, uz Chilly krumpiriće sa sirom koje su nam vlasnici također preporučili kao nešto po čemu se izdvajaju od drugih. Uz to, kušali smo i Dictator’s salatu s piletinom u pikantnoj varijanti.

I zbilja, burger već na izgled djeluje maksimalno sočno, a takav je i okusom (macerirane šljive su nas skroz osvojile), baš kao i salata koja funkcionira kao konkretno glavno jelo. Porcije su, dakle, vrlo obilne, a cijene korektne. Kako su nam Ruža i Ivan objasnili, barem su 10 do 15 kuna povoljniji od sličnih opcija u centru. Ponuda pića također je pomno slagana, pa će vam uz burgere tako preporučiti craft pive Peti element.

Restoran od utorka do subote radi od 10 do 23 sata, nedjeljom od 12 do 23, dok ponedjeljkom ne rade. Sve informacije o Love At First Bite možete pratiti ovdje.

Dictator's salata, 36 kuna
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba