RECEPTI

Pet recepata s patlidžanima koje vrijedi isprobati dok su još u sezoni

Baba ganoush, ratatouille, parmiggiana - mogućnosti su breskrajne

FOTO: Alex Lvrs on Unsplash

Baba ganoush, ratatouille, parmiggiana – mogućnosti su breskrajne

Patlidžani su podcijenjeno ljetno povrće koje nerijetko završi isključivo u ajvaru ili nekim drugim varijantama zimnice. Rijetko je sam zvijezda jela, a zaista može biti sjajan. Već smo pisale o tome kako ga iskoristiti u famoznoj parmiggiani ili u ratatouilleu, a ovaj se put želimo fokusirati na sam patlidžan. Ova raznovrsna namirnica totalno drugačije funkcionira u receptu kao što je onaj za namaz baba ganoush u kojem se predivno slaže s češnjakom ili primjerice kao samostalno jelo začinjen harissa pastom. U nastavku otkrijte pet recepata s YouTubea u kojima će patlidžan zbilja zasjati.

Baba ganoush

Grillani patlidžan s harrisom

Salata od leće i grillanog patlidžana

Punjeni patlidžani u kokosovom mlijeku i curryju

Bliskoistočni fatteh s patlidžanom