Stiv Kahlina dao nam je recept za integralne kekse s lješnjacima. Jako je jednostavan i ukusan
Jedan od najvećih domaćih stručnjaka za čokoladu zna i kako jednostavno pripremiti zdravu varijantu keksića
O tome zašto su čokolade njegovog brenda Taman Artisan Chocolates svjetski priznate i koliko je do takvih priznanja teško doći sa Stivom Kahlinom smo pričale u velikom intervjuu koji možete pročitati ovdje. No, današnja tema našeg kratkog razgovora nije bila čokolada, već recept za jednu slasticu koji je podijelio na svom Facebooku profilu, a koji nam se učinio jako zanimljivim. Kako nam je rekao Kahlina, inspirirao ga je slični recept poznate slastičarke Petre Jelenić, a njegovu verziju provjerite u nastavku.
INTEGRALNI KEKSI S LJEŠNJACIMA
ŠTO TREBAMO?
200g integralnog brašna
120g maslaca
40g demerara šećera
40g sitno mljevenih lješnjaka
prstohvat soli
2-3 žlice mlijeka
KAKO PRIPREMAMO?
Pomiješajte suhe sastojke, umiješajte usitnjeni maslac, a zatim i mlijeko. Sve skupa ubacite u blender.
Dobivenu smjesu oblikovati u ‘kobasicu’ i ohladiti u hladnjaku barem sat vremena. Narezati na kolutiće, posuti sa sjeckanim lješnjacima i peći na 200°C, između sedam i osam minuta.