GASTRO VODIČ

Od ramen bara do acai doručka, imamo pregled fora novootvorenih mjesta u Zagrebu

FOTO: Aleksandar Selak

Evo što ste sve možda propustili, a vrijedi posjetiti

Unatoč nešto nestabilnijim danima iza nas, čeka nas dugo i, nadamo se, toplo ljeto. A to znači samo jedno – htjet ćemo stalno biti vani, nalaziti se s prijateljima na kavi, koktelima, ručku ili večeri i, po mogućnosti, posjećivati neke nove ugostiteljske objekte. U današnjem smo vodiču stoga izdvojili nekoliko jako fora novih mjesta za koje trebate znati, od ramena bara pa do fine veganske gablaone s jelima na žlicu. Osim što su nas zaintrigirali svojom ponudom, moramo priznati i da im interijeri mahom impresivni. Cijeli vodič kroz nova mjesta možete pogledati u nastavku.

Oakberry

Gdje: Petrinjska 31

Što: acai zdjele ili smoothieji koji dolaze u nekoliko različitih veličina, u kombinaciji s nekoliko desetaka nadjeva koje birate ovisno o preferencijama

Radno vrijeme: svaki dan od 8 do 20 sati

Acai Bowl Baby Oak (49 kuna)

Nuts

Gdje: Ilica 42

Što: delikatesna trgovina craft proizvoda s naglaskom na orašide, čijih vrsta u ponudi imaju preko stotinu

Radno vrijeme: svaki dan, osim nedjelje, od 9 do 21 sat

Torikaya

Gdje: Petrinjska 2

Što: restoran azijske hrane s fokusom na ramene; nude pet vrsta ramena (jedan je veganski) te nekoliko predjela (gyoze, kaarage piletinu) i deserata.

Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote, od 12 do 23 sata

Tantanmen ramen sa svinjetinom (100 kuna)

Vegan Chef

Gdje: Vrbik 10b

Što: tradicionalna (sarme, punjene paprike) i modernija veganska bezglutenska jela (pulled bukovače), doručak, slastice

Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote, od 12 do 23 sata

Pulled bukovače u pecivu (55 kuna