NOVO MJESTO

Posjetili smo Nuts, novu delikatesnu trgovinu koja u ponudi ima više od sto vrsta orašida

Smjestila se u samom centru Zagreba, na adresi Ilica 42

Ako ste ovih dana šetali Ilicom, sasvim je moguće da vam je, baš kao nama, pažnju privukla delikatesna trgovina smještena na broju 42. Nuts Snack Boutique, shvatit ćete čim se malo navirite u izlog ili preko praga, posvećen je odabranim orašastim plodovima, kao i njihovom kombiniranju s drugim slatkim i l slanim delicijama. Kako bismo o cijeloj priči doznali više, razgovarali smo s vlasnikom, Leonardom Kuzninijem, koji nam je za početak otkrio kako od malih nogu uživa u kuhanju i istraživanju sastojaka. Protekle je tri godine, doznali smo, proveo putujući svijetom prema destinacijama koje plodonosno sade prvu klasu orašastih plodova XXL veličine.

“Nakon istraživanja i sklapanja ugovora o zastupanju za cijelu regiju, mogao sam vrhunski proizvod dovesti i u Hrvatsku. Unaprijed sam znao da kod nas, a i šire, nema koncept-dućana s orašastim plodovima, pa sam odlučio biti prvi”, pojašnjava nam. Kako se priča nastavila razvijati, craft čokolaterije iz regije spojio je s odabranim orašastim plodovima koje uvozi, a onda ponudio još jedan vrhunski produkt – Adore čokoladu.

A koncept same trgovine je raznolik, od Almedria badema koji isključivo rastu u Španjolskoj do klasičnih badema iz SAD-a. Trenutačno u ponudi imaju čak preko sto orašastih plodova, a kroz dva mjeseca očekuju i dvostruko veći broj. Raspon cijena je individualan jer se većinom radi prodaja iz rinfuze, ali računajte da će te za 100 grama izdvojiti od 10 do 30 kuna. Na naše pitanje o tome što prvo preporučuje kušati onima koji dođu u Nuts, odgovara – Manchego sir s indijskim oraščićem, kao i indijski oraščić s tartufima. Radno vrijeme dućana je svaki dan, osim nedjelje, od 9 do 21 sat. Više informacija možete doznati ovdje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube