RELAX

Fidel Gastro ima novi ljetni jelovnik s još zanimljivijim kombinacijama namirnica

Već renomirani zagrebački restoran Fidel Gastro predstavio je svoj ljetni jelovnik, kao i osvježenu vinsku kartu

Ljetni jelovnik sadrži pet predjela i dvanaest glavnih jela. Specijaliteti u Fidel Gastru napravljena su najmodernijim tehnikama pripreme, a za ljetni meni koriste svježe, sezonske namirnice te citrusne note.

Nova jela i osvježena vinska karta za ljetnu sezonu

Restoran Fidel Gastro do sada je već pokazao da se želi stalno mijenjati i tražiti načine kako biti još bolji, što se vidi i na ljetnom jelovniku koji nudi i nova jela poput filea brancina, nanovo osmišljene Fidel salate ili Premium Ribeye steaka. “Od kad smo uveli ljetni meni, neka jela već su isprobana od naših gostiju. Posebno jelo je i janjeći file koji se kod nas priprema nešto drugačije nego inače. Tako se on priprema uz humus od boba, sotiranih šparoga, gela od peršina te praha od badema i parmezana.” rekao nam je voditelj restorana Božidar Morić.

To prati i vinska karta, na kojoj odsada možete pronaći vina poput Nu Baz Markote, što je pjenušavo piće bazirano na šampanjcu s prirodnim aromama, jedno od najboljih bijelih vina svijeta Chardonnay Grgich te crno vino Chianti iz obitelji Bocceli, a sva ih možete kušati na čaše. “Imamo preko 160 različitih vina, a sva su odabrana radi vrhunske kvalitete od strane naših enologa. Posebno bih izdvojio Nu Baz Markota, koje se služi s nekoliko kriški limete i ledom. Kako se led topi, tako limeta pušta okus te piće na kraju naprosto osvaja prekrasnim citrusnim notama koje svi toliko volimo ljeti.”, dodao je Morić.

Istražuju kako vrhunske namirnice dišu zajedno

Chef kuhinje Fidel Gastra, Petar Tomašević, istaknuo je i kako im je cilj uvijek iznova iskušavati nove tehnike pripreme i istraživati kako vrhunske namirnice dišu zajedno. “Tako na primjer u rižoto s kozicama dodajemo sirove jadranske kozice koje toplina rižota do stola skuha upravo onoliko koliko treba, kao i file vrhunskog brancina koji se fenomenalno slaže s bobom.”

Osim novih glavnih jela, na jelovniku se uvijek nalaze i fine slastice kao što su Chocadilla, Mak torta, Opereta, Pissa i drugi. Kuhinjski majstori koriste fuze kuhinju pa tako kombiniraju tradicionalne, kineske, američke i razne svjetske okuse.

Ugodna atmosfera uz jazz večeri

Osim ukusne hrane i zanimljivih kombinacija, Fidel Gastro je svojevrstan klubsko – restoranski prostor. Na mnoge načine se trude neprestano poboljšavati svoju ponudu, ali paze i na stalnu ugodnu atmosferu. Ako se odlučite otići na večeru utorkom uživat ćete u blues zvukovima, a petkom u jazz melodijama. U najavi je i otvaranje terase ispred trenutne lokacije.