Domaći džem od šljiva i čokolade? Zvuči presavršeno da bismo propustili nabaviti recept
Dala ga nam je Rea Polovina (@brunchrea)
Dala ga nam je Rea Polovina (@brunchrea)
Ostavite sve što radite i dobro razmislite točno koliko bi dobrog okusa mogao biti domaći džem od šljiva i čokolade. A onda pokušajte naći samo jedan razlog zašto ga ne biste pokušali napraviti sami. Još kad vam kažemo da je recept doista vrlo jednostavan, ali i da ne sadrži šećer, jasno je da dileme više nema. Recept smo pronašli na Instagram profilu Ree Polovine (@brunchrea), a što će vam sve trebati i kako točno glasi, možete provjeriti u nastavku.
DŽEM OD ŠLJIVA I ČOKOLADE
Što trebamo? (za jednu manju teglicu)
500g čokolade
40 g tamne čokolade (85% kakaa)
20g eritritola (dodaje se na kraju prema osobnom ukusu)
1 žlica soka od limuna
cimet po želji
voda po potrebi
Kako pripremamo?
1. Šljive otkostite i nasjeckajte na kockice, promiješajte s tri žlice vode, limunovim sokom i cimetom. Stavite kuhati u lonac za koji se smjesa neće lijepiti.
2. Kuhajte na laganoj vatri 20 do 30 minuta, povremeno miješajući i dodajući žlicu, dvije po potrebi.
3. Kad se šljive dovoljno ukuhaju, izgnječite ih gnječilicom za pire (ako želite da ostanu komadići) i dodajte nasjeckanu čokoladu. Pomiješajte sve, prebacite u teglice, ostavite da se ohladi i prebacite u hladnjak.