VIKEND RECEPTI

Urša Horvat s bloga Ursalicious s nama je podijelila vikend recept za panna cottu sa šljivama

FOTO: Ursalicios

Poznata food blogerica iz Slovenije s nama je podijelila recept za panna cottu sa šljivama i vinom

Urša je službeno odvjetnica iz Slovenije koja se u svoje službeno vrijeme bavi zaštitom privatnih podataka i privatnim vlasništvom, a u slobodno vrijeme njene su misli negdje drugdje. Kako nam kaže, vrlo rado kuha i priprema razne slastice te uvijek traži nove recepte i inspiraciju za slatke poslastice.

Nove okuse najradije otkriva na brojnim putovanjima zbog čega je njen blog Ursalicious u zadnje vrijeme djelomično postao i travel blog. Jedno od jela za koje kaže da njeni najdraži obožavaju je panna cotta za koju je i s nama podijelila recept.

Što trebamo?

Twitter
  • 750 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 grama šećera
  • 4 lista želatine
  • 1 paket vanilin šećera
  • 190 grama osušenih šljiva
  • 190 ml slatkog crnog vina
  • 7 žličica vode
  • malo cimeta

Kako pripremamo?

Zagrijte vrhnje u posudi gotovo do vrenja pa dodajte šećer i vanilin šećer. U međuvremenu listiće želatine stavite u hladnu vodu da se rastvore. Nakon toga ih dodajte u vrhnje. Miješajte dok se želatina potpuno ne razradi pa ostavite da malo odstoji prije nego prebacite smjesu u čaše. Prekrijte folijom i ostavite da se hladi preko noći.

Šljive prokuhajte s vinom i cimetom dok ne postanu potpuno mekane. Za ovo će vam trebati oko 15 minuta na srednjoj vatri. Dodajte par žlica vode ako je potrebno. Nakon što su šljive prokuhane, izmiksajte ih u blenderu dok ne stvore glatku smjesu. Dodajte još par žličica vode kako bi bilo dovoljno čvrsto.

Panna cottu prelijte smjesom od šljiva i ukrasite s malo đumbira.