Ako volite Snickers, morate probati recept za njegovu verziju u čaši. Genijalan je
Dala ga nam Martina Đođo s Instagram profila @cookie.djo
O slatkim delicijama u čaši i tome koliko mogu biti primamljivi za napraviti kod kuće već smo pisali. No, jedan nam je ponovno uspio privući pažnju. Pronašli smo ga Instagram profilu Martine Đođo, koju sam vam početkom godine predstavili kroz priču o Veganuaryju. Ovaj je put radila vegansku slasticu inspiriranu popularnom čokoladicom Snickers. Glavnu riječ, naravno, vode čokolada, karamela i kikiriki, a posebno nam se svidjelo što priprema zbilja nije komplicirana. Sve korake i sastojke možete provjeriti u nastavku.
SNICKERS MOUSSE
Što trebamo?
Mousse sloj
100 g tamne čokolade
150 ml gustog kokosovog mlijeka
1 žlica kikiriki maslaca
Karamelasti sloj
2 žlice javorovog sirupa
2 žlice zobenog mlijeka
1 žlica kikiriki maslaca
Dodatno
malo kikirikija
par zrnaca soli
1 red rastopljene tamne čokolade
Kako pripremamo?
U lončiću ugrijati gusto kokosovo mlijeko, tamnu čokoladu i kikiriki maslac i miješati pjenjačom dok ne postane jednolična smjesa pa staviti u hladnjak.
Nakon pola sata podijeliti smjesu u dvije čaše, a u zdjelici sa strane dobro promiješati sastojke za lažnu karamelu. Tu karamelu rasporediti na vrh moussea u svakoj čaši. Dodati malo soli na svaku, par komadića kikirikija i preliti tamnom čokoladom rastopljenom na pari. Ohladiti još dvadesetak minuta pa poslužiti.