Počastite se čokoladnim kockama s karamelom prema ovom jednostavnom receptu
Ivana Bogdanović otkrila nam je kako se pripremaju
U potrazi za inspiracijom za slatke recepte završili smo na Instagram profilu Ivane Bogdanović, @ _mommy_in_the_kitchen. U moru onih koji su nam privukli pažnju, nekako smo se najdulje zadržali na fotografiji čokoladnih kocaka s karamelom, koje autorica opisuje kao ‘ukusne i zakusne’. Recept je ljubazno odlučila podijeliti s nama, a kako glasi, možete provjeriti u nastavku.
ČOKO-KARAMEL KOCKE
Što trebamo?
Čokoladni dio
60g zobenih pahuljica
2 ravne žlice kakaa bez šećera
mali prstohvat soli
2 ravne žlice maslaca od kikirikija (bez soli)
par kapi arome vanilije
1,5 žlica meda (Ivanin je bio u krutom stanju)
2 žlice vode (ako med nije tekući)
Karamel
3 žlice maslaca od kikirikija
1 žlica meda
Preljev
60-70g tamne čokolade (74%+)
1 žličica kokosovog ulja
Kako pripremamo?
Zobene samljeti u brašno pa dodati sve ostale sastojke u procesor hrane. Smjesa će se formirati u kuglu. Poravnati je u manji pleh (15x15cm), na papir za pečenje.
Žlicom izmiješati maslac i med. Premazati preko čoko dijela. Staviti u zamrzivač da se stisne.
Otopiti na pari čokoladu s uljem. Izvaditi pleh iz zamrzivača, izrezati kocke (Ivana je dobila devet komada) i preliti ih čokoladom. Staviti ih u hladnjak i ondje ih držati.