VIKEND RECEPT

Što kažete na snickers granolu? Nama zvuči fenomenalno pa smo pronašli recept

FOTO: TMG CREATIVE

Iva Finderle s bloga Healthy Little Tooth otkrila nam je kako se točno priprema

Granola spada u kategoriju jela koja nam nikad ne mogu dosaditi, i uvijek je pri vrhu naših odabira za doručak. Volimo je u svim mogućim varijantama, s različitim namirnicama i kombinacijama. Danas smo jednu od njezinih zanimljivijih inačica pronašli na blogu Healthy Little Tooth, iza kojeg stoji Iva Finderle. Snickers granola već po samom nazivu zvuči apsolutno primamljivo, a kako je napraviti, provjerite u nastavku.

SNICKERS GRANOLA

healthy little tooth

Što trebamo?

200 g (2 šalice) zobenih pahuljica
100 g (3/4 šalice) neslanog kikirikija
80 g (1/2 šalice) badema
pošteni prstohvat soli
40 g kokosovog ulja
80 g maslaca od kikirikija
60 g (3 žlice) meda
15 g (1 žlica) kokosovog šećera/melase
70 g tamne čokolade (70%)

healthy little tooth

Kako pripremamo?

Zagrijte pećnicu na 140°C , bez ventilacije. Kikiriki i bademe isjeckajte na manje komadiće te ih pomiješajte sa zobenim pahuljicama i soli.

Na vagu stavite mali lončić te u njega izvažite kokosovo ulje, kikiriki maslac, med i kokosov šećer/melasu. Lončić prebacite na laganu vatru te zagrijavajte miješajući dok smjesa lagano ne počne kuhati, tvoreći mjehuriće (pazite da vam ne izgori).

Prelijte suhe sastojke tom toplom smjesom i dobro ih promiješajte da se svi suhi sastojci obaviju. Smjesu raširite po plehu na koji ste staviti papir za pečenje. Ukoliko želite malo veće clusterse iliti malo veće slijepljene komade kako bi vam bilo hrskavije kada budete jeli, utisnite smjesu u pleh i nemojte ju mješati dok se peče. Ako želite da vam bude rahlije, nemojte utisnuti i tijekom pečenja smjesu izvadite iz pećnice te ju promiješajte.

Pecite tridesetak minuta. Nakon 30 minuta, izvadite ih iz pećnice i počekajte da se ohladi pa dodajte tamnu čokoladu narezanu na sitnije komadiće. Ako ste smjesu utisnuli, počekajte da se skroz ohladi prije nego ju pomiješate (da ne razbijete clusterse).