Ako vam je dosadio obični, morate probati brownie cheesecake. Pogledajte ga samo
Recept nam je dala Irena Gavran s bloga Pregacha
Baš kad smo pomislili da smo za neko vrijeme gotovi s pripremom torte od sire, blogerica Irena Gavran (koja stoji iza bloga Pregacha i istoimenog Instagram profila), uvjerila nas je da se predomislimo. No, nije riječ o još jednom klasičnom receptu za cheesecake, već o onome koji tu tortu spaja s – brownijem. Bogata čokoladna tekstura i okus u kombinaciji s laganim sirom? Zvuči predobro da ne bismo probali. Ako se i vi slažete s nama, cijeli recept možete provjeriti u nastavku.
Pečena brownie cheesecake torta
Što trebamo?
Brownie dio
150g glatkog brašna
40g kakaa
Pola praška za pecivo
Prstohvat soli
3 velika jaja
150g šećera
1 vanilin šećer
120g maslaca sobne temperature
1 žlica ekstrakta od vanilije
Cheesecake dio
600g krem sira
3 velika jaja
150g šećera
1 žlica ekstrakta od vanilije
Krema od milerama
300g milerama
4 žlice šećera u prahu
Kako pripremamo?
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Kalup za torte veličine 26 centimetara dobro namastite. U veliku posudu prosijte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi miksajte jaja sa šećerima, dok ne udvostruče volumen. Dodajte omekšali maslac i ekstrakt vanilije i nastavite miksati dok se i maslac ne sjedini u smjesu (neka vas ne brine ako bude grudica od maslaca).
Smjesi od jaja dodajte suhe sastojke i na laganoj brzini miksajte da se sve poveže. Istresite biskvit u kalup, poravnajte i pecite 12 do 15 minuta. Bitno je da se biskvit tek zapeče, tako da krema od sira ne padne u njega.
Dok se biskvit peče, krenite s pripremom kreme. Miksajte krem sir sa šećerom i vanilijom. Ubacujte jedno po jedno jaje, prije svakog ubacivanja dobro izmutite svako jaje. Smjesu istresite po lagano zapečenom biskvitu. Biskvit će tek malo očvrsnuti, ali neće biti pečen. Smanjite temperaturu na 175 i pecite četrdesetak minuta, dok gore ne dobije malo žućkaste boje. Izvadite tortu, nek se hladi desetak minuta, pa premažite kremom od milerama sjedinjenog dobro sa šećerom. Ostavite tortu da se malo prohladi prije nego krenete micati kalup. Prohlađenu ju ubacite u hladnjak. Hladite 4 do 5 sati da se stisne, a najbolje preko noći.