Ova je varijanta poznatog jela brže gotova i nutritivno bogatija
Spaghetti bolognese jedno su od široko prihvaćenih talijanskih jela, koja kod nas možete pronaći u većini restorana orijentiranim prema turistima. Danas nećemo ulaziti u to traži li originalni recept da koristite mlijeko ili ne već ćemo vas, umjesto toga, ponuditi da probate bezmesnu varijantu ovog umaka. Da, bolognese doista može dobro funkcionirati u veganskoj varijanti, a trik je, kao i uvijek, uglavnom u začinima, poput origana ili majčine dušice. Osim toga, okus mesa se može (u određenoj mjeri) imitirati sastojcima kao što su orasi ili nutritivni kvasac, a u najviše hvaljenih recepata na koje smo naišli ide i crvena leća. Uvjeravamo vas, čak i iako inače jedete meso, pružite šansu ovom jelu. Ako zbog ničeg drugog, onda zato što je brže gotovo u odnosu na klasični recept, a i nutritivno je bogatije. Prijedloge recepata možete provjeriti u nastavku.
S crvenom lećom i orasima
S crvenom lećom, orasima i gljivama
Tofu bolognese
https://www.youtube.com/watch?v=BC5OGA4_uYI