RECEPT

Tjestenina bolognese iz pećnice

FOTO: Podravka

Tjestenina bolognese iz pećnice

Sastojci:

• 250 g Tjestenine Penne Zlato polje
• 2 žlice maslinova ulja
• 250 g mljevenog mesa (junetina)
• 1 Fant zapečena tjestenina bolognese
• 100 ml slatkog vrhnja
• 2 žlice mascarpone sira
• 1-2 rajčice
• 100 g mozzarelle

Priprema: U vatrostalnu posudu uspite nekuhanu tjesteninu. Na zagrijano ulju stavite mljeveno meso i popecite. Zalijte s 800 ml hladne vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta i slatko vrhnje. Pustite da zavri uz miješanje i zatim umiješajte mascarpone sir da se otopi. Prelijte preko tjestenine i po njoj posložite rajčicu narezanu na ploške. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta. Toplu tjesteninu poslužite posutu listićima bosiljka.

Izvor: Coolinarika