GASTRO

Dino Galvagno novi je chef kuhinje hotela San Canzian. Kreće raditi od kraja ožujka

21.11.2016., Zagreb - Croatia Airlines u restoranu Dubravkin put predstavila novu ponudu obroka inspiriranih Hrvatskom. Dino Galvagno. 
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Ponuda jela bit će bazirana na jednostavnoj pripremi namirnica s ograničenim brojem elemenata

Dino Galvagno, jedan od najrelevantnijih domaćih chefova uopće, preuzet će kuhinju restorana Luciano u istarskom hotelu San Canzian. Kako piše Kult plave kamenice, suvlasnik San Canziana Leopold Botteri, potvrdio je da su dogovorili jednogodišnju suradnju. Izjavio je kako Galvagno već na terenu traži provjerene dobavljače, a kuhinja koju gosti mogu očekivati više nije fine dining.

No, Botteri poručuje da će se ondje i dalje jako fino jesti, a želja im je predstaviti namirnice pripremljene na najjednostavniji mogući način, i uz ograničen broj elemenata. Krajnja je misija, istaknuo je, da Galvagno okupi tim koji će nakon prve godine moći funkcionirati samostalno, uz njegovo mentorstvo iz daljine. Podsjetimo, kuhinju hotela San Canzian originalno je vodio tim restorana Noel, koji se na kraju ipak odlučio fokusirati na posao u Zagrebu. San Canzian u novu će sezonu ući 19. ožujka, a više detalja bit će dostupno uskoro.