Cogito Kvatrić prvi je koji uvodi opcije doručka, bruncha i ručka. Prve smo ih otišle isprobati
Od sljedećeg ćete tjedna uz uživanje u omiljenom toplom napitku, moći kušati i razne ukusne zalogaje
Preuređeno kino Urania na zagrebačkom Kvaternikovom trgu poslužilo je kao odlična lokacija za novi Cogito kafić, o čemu smo već detaljnije pisale ovdje.
“Istočnom je dijelu grada kronično nedostajalo neko takvo urbano mjesto na kojem se može popiti stvarno dobra kava, što se vidi i po svakodnevnoj popunjenosti naših stolova”, priča nam Dina Habulin, voditeljica Cogita Kvatrić, s kojom smo se našle kako bismo doznale sve o novitetima koji uvode.
Većina već zna da će u svakom Cogitu moći dobiti različite vrste vrhunskih kava, čajeva, pa i craft piva, ali u onom najnovijem će se od sljedećeg tjedna moći i prizalogajiti.
Salate sa žitaricama, domaća granola i bogati smoothieji
“Svaki ćemo dan nuditi nekoliko novih laganih jela. Bit će tu uvijek neka juha, neka salata, sendvič, Buddha Bowl, i zapravo nam nije cilj raditi teške obroke ili pak ići prema visokoj kuhinji, budući da će Cogito uvijek prvenstveno ostati cafe bar”, objašnjava Dina i dodaje da je trenutačni plan da se ručak poslužuje do 16 sati, ili dok se sve porcije ne rasprodaju, a cijene će se kretati oko 50 kuna.
Što se, pak, tiče, varijanti doručka i bruncha, one će se moći naručiti kroz cijeli dan, a uključuju jela poput granole koju sami rade uz domaći jogurt, tapioka pudinga s kokosovim mlijekom, chia pudinga i kroasana, a kaže da će se uskoro moći probati i sourdough tostevi s cheddar sirom, šunkom i jajima.
Kvalitetna namirnica i jednostavni, ali ukusni obroci
Za osmišljavanje menija angažirali su, nastavlja Dina, cheficu Ivanu Bekavac, koja nam je rekla kako se u kuhinji Cogita nalazi doista sjajan tim mladih ljudi, kojima je uspješno prenijela svoje zamisli i vještine. “Vodila sam računa o tome da namirnicama pratimo sezonu, da jela budu zasitna, ali da ne padaju teško na želudac. Želimo prezentirati zdrave obroke koji se konzumiraju u opuštenoj atmosferi. Kruh nam radi pekarnica Korica, pa tako sendviči koji nudimo, poput onog s bukovačama, matovilcem i humusom, ne spadaju baš u one klasične”, pojašnjava Ivana.
Poanta je, slažu se i Dina i Ivana, imati dobre namirnice koje se jednostavno spravljaju i čine ukusna i zdrava jela. No, novitetima ovdje nije kraj. Uz jela, gosti Cogita na Kvatriću mogu uživati i u tri različite opcije smoothieja, poput onog sa špinatom, đumbirom, jabukom i spirulinom ili onog s bobičastim voćem, mentom, chia sjemenkama i zobenim mlijekom, po cijeni od 26 kuna, a uvodi se i razrađena lista koktela i vina, koja će poslužiti kao svojevrsna uvertira za nadolazeće after work partyje, o kojima će više detalja biti poznato uskoro.