U zadnje vrijeme stalno slušamo o smash burgerima. Evo kako ih sami napraviti kod kuće
Jednostavni su, a nevjerojatno ukusni i sočni
Ako postoji osoba koja stvarno ne voli burgere, mi je još nismo upoznali. U Zagrebu o njihovoj popularnosti dovoljno govori najezda burger barova i cijene zbog kojih nam se na trenutke čini kao da živimo u nekoj drugoj, daleko bogatijoj državi. I taman kad smo pomislili da su zbog svega navedenog pomalo dosadili, na zagrebačku burger scenu počeli su se probijati tzv. smash burgeri. Moglo ih se ovdje kušati i ranije (Burgeraj), ali u posljednjih nekoliko mjeseci otvorilo se još nekoliko restorana specijaliziranih samo za njih (primjerice, 4Burgers čije smo burgere kušali na posljednjem Zagreb Burger Festivalu).
U slučaju da za njih još ipak niste čuli, riječ je o burgerima u mekanom krumpirovom pecivu čija se pljeskavica na grilu snažno pritišće (‘smasha’) špatulom kako bi postala vrlo tanka. Na nju se dodaju još i sir, a uglavnom i luk, dodaci su minimalni, a krajnji burger nevjerojatno sočan. Najbolje od svega? Možete ga bez problema, pod uvjetom da imate dobre sastojke, napraviti kod kuće. U nastavku vam donosimo nekoliko recepata u koje se možete pouzdati.