RECEPT

Ravioli u šugu od šparuga

Recept restorana Vodnjanka

Sastojci:

• 500 grama glatkog brašna
• 4-5 jaja
• 10 grama mladog kravljeg sira
• 10 grama grana padana
• 10 grama ovčjeg sira
• 1 jaje
• malo maslinovog ulja
• žlica putra
• voda u kojoj se kuhaju ravioli

Priprema: Umjesiti tijesto, razvaljati na trake debljine 3 milimetra. Raviole napunimo smjesom i zatvorimo. Kuhati par minuta. Kod pripreme nadjeva u blenderu zajedno izmiksati mladi kravlji sir, grana padano, ovčji sir i jaje. Umak se priprema tako da se na malo maslinovog ulja kratko sotiratiju šparuge koje se podlijevaju vodom u kojoj se se kuhaju ravioli, a zatim se dodaje putar kako bi dobili fini umak. Ubaciti kuhane raviole i sve zajedno sjediniti.

Za svoja savršena jela birajte tjesteninu Zlato polje. Napravljena od najboljeg zrna durum pšenice, ne raskuhava se, nije ljepljiva i ostaje čvrsta na ugriz. Valjani rezanci s jajima i valjani rezanci od špinata oduševit će i najzahtjevnija nepca.