RECEPT

Tjestenina s kozicama

Recept restorana Zeleni papar

Sastojci:

• 10 dkg širokih rezanaca
• 15 dkg očišćenih kozica
• 1 žličica nakosanog češnjaka
• 2 žlice maslinovog ulja
• 1,5 dcl rižinog umaka (kuhajte rižu u vodi do raspadanja i onda izmiksajte dobivenu tekućinu)
• 1 dcl vrhnja za kuhanje
• 0,5 dcl vina
• sol, papar, malo čilija
• 0,4 dcl temeljca od kozica (ljuske i glave od kozica skuhati i procijediti)
• 1 žličica putra

Ako želite pripremiti jelo od tjestenine poput ovog iz restorana Zeleni papar, koristite tjesteninu Zlato polje rezance s jajima.

Priprema: Kozice popržiti na maslinovom ulju, dodati češnjak, zaliti vinom, dodati temeljac od kozica, rižin umak, vrhnje za kuhanje, sol i papar. Kuhati dok se umak ne reducira da bude gušći ali ne do kraja jer će te dodati kuhano tijesto koje također mora upiti tekućinu. Kada je gotovo umiješati putar i servirati. Servirano pospite kosanim peršinom, čilijem i malo maslinovog ulja. Jelo možete obogatiti i ukrasiti kuhanom brokulom.

Za svoja savršena jela birajte tjesteninu Zlato polje. Napravljena od najboljeg zrna durum pšenice, ne raskuhava se, nije ljepljiva i ostaje čvrsta na ugriz. Valjani rezanci s jajima i valjani rezanci od špinata oduševit će i najzahtjevnija nepca.