RECEPT

Domaći fuži s pršutom i kaduljom

Handmade fusilli pasta with pancetta, roasted cherry tomatoes and fresh green vegetables topped grated Parmesan cheese on rustic wooden table, close up, selective focus

Recept restorana Baltazar

Sastojci:

• 80 g tjestenine
• 50 g pršuta
• 3 listića kadulje
• 1 dcl povrtnog temeljca
• malo maslaca
• čajna žličica kečapa
• 0,5 dcl vrhnja za kuhanje

Ako želite pripremiti jelo od tjestenine poput ovog iz restorana Baltazar koristite tjesteninu Zlato polje fusille s jajima.

Priprema: Tjesteninu skuhati u slanoj vodi na tri četvrtine, na maslacu popržiti pršut dodati nasjeckane listiće kadulje, kečap, podliti temeljcem i staviti fuže.
Pustiti da se tjestenina skuha do kraja, dodati vrhnje za kuhanje i malo maslaca da se zgusne. Servirati u dubokom tanjuru i ukrasiti listićima kadulje.

Za svoja savršena jela birajte tjesteninu Zlato polje. Napravljena od najboljeg zrna durum pšenice, ne raskuhava se, nije ljepljiva i ostaje čvrsta na ugriz. Valjani rezanci s jajima i valjani rezanci od špinata oduševit će i najzahtjevnija nepca.