RECEPT

Fuži s tartufima

Restoran Okrugljak, recept Mare Marčinko

Sastojci:

• 40 g tartufa
• 1 dcl maslinovog ulja
• 300 g fuža
• sol

Ako želite pripremiti jelo od tjestenine poput ovog iz restorana Okrugljak, koristite tjesteninu Zlato polje penne s jajima.

Priprema: Tartufe naribamo i stavimo ih u posudu na zagrijano maslinovo ulje. Kratko ih presotiramo i zalijemo s malo vode u kojoj smo kuhali fuže.
Fuži se kuhaju u slanoj vodi pri čemu trebamo paziti da se ne prekuhamo. Procijedimo ih i umiješamo u prethodno napravljeni umak.

Za svoja savršena jela birajte tjesteninu Zlato polje. Napravljena od najboljeg zrna durum pšenice, ne raskuhava se, nije ljepljiva i ostaje čvrsta na ugriz. Valjani rezanci s jajima i valjani rezanci od špinata oduševit će i najzahtjevnija nepca.