Restoran Okrugljak, recept Mare Marčinko
Sastojci:
• 40 g tartufa
• 1 dcl maslinovog ulja
• 300 g fuža
• sol
Ako želite pripremiti jelo od tjestenine poput ovog iz restorana Okrugljak, koristite tjesteninu Zlato polje penne s jajima.
Priprema: Tartufe naribamo i stavimo ih u posudu na zagrijano maslinovo ulje. Kratko ih presotiramo i zalijemo s malo vode u kojoj smo kuhali fuže.
Fuži se kuhaju u slanoj vodi pri čemu trebamo paziti da se ne prekuhamo. Procijedimo ih i umiješamo u prethodno napravljeni umak.
Za svoja savršena jela birajte tjesteninu Zlato polje. Napravljena od najboljeg zrna durum pšenice, ne raskuhava se, nije ljepljiva i ostaje čvrsta na ugriz. Valjani rezanci s jajima i valjani rezanci od špinata oduševit će i najzahtjevnija nepca.