VIKEND RECEPT

Može jedna torta od mrkve s narančom? Znamo da je odgovor da, pa smo nabavili recept

FOTO: @foodie_a26

Za ovu slatku kreaciju zaslužna je Ana Špelić (Foodie A26)

Neovisno o vrućinama, ne odustajemo od traženja recepata koje vikendom u miru volimo isprobavati. Naša nas je ovotjedna potraga dovela do recepta za tortu od mrkve s narančom, koju smo pronašli na Instagram profilu Ane Špelić. Nismo uopće sumnjali u to da će nam se okusom svidjeti, a odluka na pripremanje je pala kad smo vidjeli koliko je recept jednostavan. Cijelog ga možete provjeriti u nastavku.

ANINA TORTA

@foodie_a26

Što trebamo?

Za biskvit

250g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1,5 žličica cimeta
1/2 žličice muškatnog oraščića
1/4 žličice klinčića
200g šećera
450g sitno naribane mrkve
4 jaja
150ml ulja
1 naranča – korica i 1dcl soka

Sastojci za kremu

200 mascarpone sira
70g šećera u prahu
1 žlica soka od naranče
125ml vrhnja za šlag (hladno)

@foodie_a26

Kako pripremamo?

Za biskvit, izmiksajte pjenasto jaja i šećer, a zatim dodajte ulje. Odvojeno pomiješajte sve suhe sastojke pa ih dodajte u smjesu s jajima. Dobro promiješajte pa dodajte koricu naranče i mrkvu. Sjedinite sve sastojke. Biskvit pecite u kalupu 26 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, na 170 stupnjeva 40 do 50 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice, kod Ane se peče 40 minuta).

Provjerite čačkalicom kada je gotov. Kada je biskvit gotov, ostavite ga da se skroz ohladi, a zatim ga prerežite da dobijete dvije kore. Prelijte biskvit sokom od naranče.

Za kremu, izmiksajte mascarpone, šećer i sok od naranče. Dodajte vrhnje za šlag (ne morate prethodno izmiksati vrhnje) i sve skupa miksajte dok krema ne postane čvrsta. Vrijeme je za slaganje torte, prvu koru premažite s 2/3 pripremljene kreme, poklopite s drugom korom i ostatkom kreme premažite cijelu tortu. Ana napominje da voli slagati torte u kalupu ili obruču za torte kako bi bila što pravilnija. Dekorirajte po želji.