VIKEND RECEPTI

Danas želimo limunada tortu s mascarpone kremom i jagodama. Bez jaja i mlijeka je

Pronašli smo ga na blogu Srce od čokolade

FOTO: @srceodcokolade

Pronašli smo ga na blogu Srce od čokolade @srceodcokolade01), iza kojeg stoji Anamarija Gulić

Još neko vrijeme uživamo u jagodama i volimo ih jesti u svim varijantama. Oprane bez ičega, sa šlagom, šećerom ili pak u kolačima i tortama. Zato smo pronašle još jedan recept koji nas je privukao zbog osvježavajućeg limuna, ali i zato što u sebi nema jaja i mlijeka. Anamarija Gulić s blog Srce od čokolade često sprema primamljiva slatka, ali i slana jela. Ovog puta nam je dala nešto slatko.

Limunada torta s mascarpone kremom i jagodama

Što trebamo?

Sastojci za biskvit

180 ml svježe iscijeđenog soka limuna
60 ml svježe iscijeđenog soka naranče
120 ml vode
445 g glatkog brašna
250 g šećera
1 vanilin šećer
83 ml suncokretovog ulja
ribana korica jednog limuna
2 žličice praška za pecivo

Sastojci za kremu

250 g mascarpone sira
250 g tučenog slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
3 žlice šećera u prahu
300 g svježih jagoda

Kako pripremamo?

Prosijati brašno i prašak za pecivo u veću zdjelu. Dodati šećer,vanilin šećer i ribani koricu i sve promiješati. U drugoj zdjeli promiješati ulje,vodu te svježe iscijeđene sokove limuna i naranče i sve promiješati. U suhe sastojke polako dodati mokre sastojke. Sjediniti da se sve fino poveže (smjesa je gušća poput smjese za muffine). Smjesu rasporediti u okrugli kalup za tortu i peći 45 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 C. Anamarijin savjet je da pazite da ne pečete duže da vam se biskvit ne presuši, pa probajte drvenim štapićem je li pečen. Ostavite biskvit da se ohladi.

Za kremu istucite slatko vrhnje u šlag i stavite ga u hladnjak. Mascarpone i šećer u prahu lagano razradite ručnim mikserom, dodajte mu malo po malo tučeno slatko vrhnje i laganim pokretima odozgo prema gore izmiješajte ga da se sve poveže. Stavite obruč oko torte (obložen pek papirom) i rasporedite kremu po njemu. Prije serviranja dekorirajte tortu narezanim svježim jagodama, pokojim cvjetićem i zelenim listićem.