Gastro specijal

Imamo recept za rolice koje food blogeri pripremaju za druženja. Probali smo ih i stvarno su prefine!

U novom nastavku gastro specijala “Kuhaj, peci, svima reci! by Hungry Mile“ poznati food influencer opet oduševljava! Ovoga puta u goste mu je došla beauty i fashion influencerica Marina Karatović Mišura aka MKM Marina. Hungry Mile iznova nam je dokazao da je kuhanje igra u kojoj svi mogu sudjelovati i dobro se zabavljati te na kraju i dobro jesti.

Budući da svaka igra ima pravila, isto vrijedi i za kuhanje, a Mile je i ovoga puta nesebično dijelio savjete, kako svojoj gošći, tako i članovima naše redakcije koji su znatiželjno pratili sve što se događa u našoj kuhinji. Kako je ovoga puta food tema bila druženje, Mile se odlučio pripremiti brze rolice – svojevrsnu verziju hot doga, a MKM Marina pažljivo je slušala njegove savjete, pomagala mu i pratila svaki njegov korak.

S obzirom na to da je jednostavnost najtraženiji faktor u današnjem užurbanom svijetu, Mile je stvar totalno pojednostavio pa je rolice pripremio u multifuncionalnom Delimano FiveStar Legend posuđu koje je prikladno i za kuhanje i za pečenje. Odabrani Delimano setovi posuđa dostupni su uz super popuste samo do 30.listopada. MKM Marina dala mu je čistu peticu, a kako su nastale, tako su rolice i ‘nestale’ u tren oka.

Recept za rolice za druženja

Sastojci:
2 razvaljana lisnata tijesta
12 tankih kobasica (nešto kao debrecinke ili tanke roštilj kobasice)
2 jaja
sezam
ružmarin

Priprema:
* pećnicu upalite na 200° i ostavite da se grije
1. Lisnato tijesto razmotajte i razrežite na 6 velikih pravokutnika. Uz gornji rub svakog kvadrata položite po jednu kobasicu. Po želji tijesto po sredini premažite s malo senfa, a donji rub kvadrata premažite s jajem.
2. Zarolajte svaki kvadrat u malu roladicu pa ju prerežite na tri dijela.
3. U posudu za pečenje slažite rolice i svaku premažite s jajem, te pospite sa sezamom i ružmarinom.
4. Pecite u dobro zagrijanoj pećnici oko 15 minuta.

Špek umak:
1 pakiranje izrezanog špeka (cca. 100 g)
čašica kiselog vrhnja
žličica senfa
sol, papar

Priprema:
1. Na zagrijanoj suhoj tavici, na srednjoj vatri, prepržite špek. Pržite ga kratko samo da se otopi masnoća i da pozlati. Izvadite ga na papirnati ručnik da upije višak masnoće.
2. U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje i senf, te malo posolite i popratite. Prstima izmrvite čips od špeka i sve pomiješajte.

Umak od sira:
3 velike žlice maslaca
3 velike žlice brašna
1 šalica mlijeka
sol, papar
100 g parmezana ili cheddar sira

Priprema:
1. U lončiću za umak otopite maslac pa dodajte brašno. Miješajte pjenjačom dok se ne stvori glatka žuta smjesa.
2. Dodajte mlijeko i nastavite miješati, dok ne zavri. Kad zavri, smanjite temperaturu i pričekajte da se zgusne. Posolite i popaprite.
3. Dodajte nariban sir i miješajte dok se ne otopi. Poslužite ga odmah.

Ne propustite Super1 gastro specijal “Kuhaj, peci, svima reci! by Hungry Mile“ jer će food bloger pokazati kako se pripremaju delicije uz pomoć Delimano FiveStar Legend posuđa.Također, ne propustite zastrašujuće dobre ponude povodom Halloweena i popuste do čak -60% na odabrani Delimano asortiman, koji traje samo do 31.10.

Sadržaj nastao u suradnji s Delimanom