Gastro specijal

Ovu juhu od graška obožavaju food blogeri. Probale smo je i sada nam je jasno zašto je toliki hit

U gastro specijalu “Kuhaj, peci, svima reci! by Hungry Mile“ poznati food influencer priprema brza i zdrava jela, daje recepte i preporuke. U drugoj epizodi specijala u goste mu je došla prijateljica Željka Molnar, na Instagramu poznatija kao lia_stazia. Evo što joj je pripremio – i naučio o kuhanju pomoću vakumskog ekstraktora MultiFresh

Kada nam u redakciju dođe Hungry Mile, svi odmah postanemo gladni i vrlo zainteresirani za situaciju koja se događa u našoj kuhinji. Ovoga puta, uz pomoć revolucionarnog vakuumskog ekstraktora MultiFresh naš omiljeni food bloger pripremio je se nešto stvarno ukusno, zdravo i brzo. I, da, ima divnu zelenu boju graška koja je sada vrlo aktualna čak i u modnim trendovima. Sve je to skupa – brzina pripreme, blender koji kuha i divan okus juhe – oduševilo njegovu gošću, prijateljicu Željku Molnar.

Recept za juhu od graška

Potrebno:

  • 250 g graška (mladi ili smrznuti)
  • ½ srednjeg poriluka
  • 5 -6 cvjetova brokule ( ½ manje glavice brokule) – možete koristiti i cvjetaču
  • sol, papar, maslinovo ulje po želji
  • nekoliko listića bosiljka
  • 2 -3 žlice maslinova ulja
  • 150 – 200 ml vrhnja za kuhanje (može i mlijeko)

Kockice prepečenog kruha:

  • 6 šnita toast kruha
  • 2 žlice provansalske ili mediteranske mješavine trava
  • 3 -4 žlice maslinova ulja

Dodatno:

  • 1 kiselo vrhnje
  • 100 g slanine/špeka

Priprema:

  1. Pripremite povrće: poriluk uzdužno prerežite po pola i dobro operite. Polovicu izrežite na ploške. Odvojite cvjetove brokule i pripremite grašak.
  2. Svo povrće ubacite u posudu MultiFresha (dva prsta ispod maksimuma), dodajte bosiljak, dva velika prstohvata soli, papra po želji i polijte s maslinovim uljem.
  3. Ulijte vodu ili temeljac tek toliko da pokrije povrće, poklopite i uključite na HB. Pustite da se kuha i na kraju samo izblenda.
  4. Kuhanu juhu ugustite, dodajte vrhnje za kuhanje ili mlijeko te sve još jednom kratko izblendajte (ovaj put koristeći samo funkciju B).
  5. U međuvremenu dok se juha kuha pripremite prepečeni kruh; upalite pećnicu na 200 i pustite da se grije. Izrežite kriške toast kruha na kockice podjednake veličine, prebacite ih u pleh, pa pospite sa začinima i polijte s maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte i ubacite u pećnicu, pecite oko 10 minuta uz povremeno okretanje. Kad se zazlate i zahrskaju gotovi su.
  6. Pripremite čips od špeka: veću tavu Delimano FiveStar Legend dobro zagrijte pa bez dodavanja ikakve dodatne masnoće po tavi rasporedite narezane šnite špeka. Pustite da se masnoća krene topiti pa okrenite na drugu stranu. Kad zahrska premjestite na tanjur s komadom papirnatog ubrusa kako bi se upio višak masnoće.
  7. Juhu poslužite uz kiselo vrhnje, kockice prepečenog kruha i čišps od špeka.

Ne propustitie Super1 gastro specijal “Kuhaj, peci, svima reci! by Hungry Mile“ jer će food bloger pokazati kako se pripremaju delicije uz pomoć vakuumskog ekstraktora MultiFresh i Delimano FiveStar Legend posuđa

Sadržaj nastao u suradnji s Delimanom