Gastro specijal

Hungry Mile i trudnica Dorin skuhali su super ukusnu tjesteninu sa špinatom. Imamo recept

U gastro specijalu “Kuhaj, peci, svima reci! by Hungry Mile“ poznati food influencer priprema brza i zdrava jela, daje recepte i preporuke. U goste mu je došla influencerica Dórin Zelenika, trudnica s velikim gastro očekivanjima. Evo što joj je pripremio – i naučio o kuhanju

Tog jutra u redakciju Super 1 prvo je stigao Hungry Mile. Iz vrećica je na kuhinjsku plohu uredno posložio tjesteninu, špinat, orahe, parmezan i dva kuhinjska noviteta: revolucionarni vakuumski ekstraktor MultiFresh i vrhunsko FiveStar Legend posuđe iz nove linije posuđa brenda Delimano. Tek onda je stigla njegova gošća Dorin Zelenika – kulinarski show je počeo.

“Velika sam gurmanka i rijetko koja namirnica mi nije ukusna. Obožavam posebno paštu, špinat i parmezan, no nisam sigurna kako će se orasi uklopiti u kombinaciju”, kaže trudnica Dorin kojoj je Hungry Mile odlučio udovoljiti svim njezinim trudničkim gastro željama, ali joj i dati pokoji koristan savjet pri kuhanju. U videu provjerite sve što je Dorin naučila.

Uglavnom, obrok koji je Hungry Mile pripremao pomoću vakuumskog ekstraktora MultiFresh i posuđa FiveStar Legend posuđe bio je gotov za 20-ak minuta. “Svašta sam naučila u ovih nekoliko trenutaka: kako se pravilno kuha tjestenina, guli češnjak, u čemu kuhati te da su špinat, orasi i parmezan moja nova omiljena kombinacija”, kaže Dorin Zelenika, prva gošća gastro specijala “Kuhaj, peci, svima reci! by Hungry Mile”.

Tjestenina alla pesto sa špinatom

Potrebno:

  • 500 g tjestenine
  • maslinovo ulje
  • 2 režanja češnjaka
  • 1 čili papričica (po želji)
  • 1 limun (sok i korica)
  • 400 g špinata
  • sol, papar
  • 50 g grubo sjeckanih oraha
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • komad tvrdog sira ili već ribanog

Postupak:

  1. Veći lonac FiveStar Legend napunite s vodom i stavite ga na vatru da voda zakuha. Kada zakuha, dodajte sol i tjesteninu. Duljinu kuhanja prilagodite po uputama na pakiranju.
  2. Maslinovo ulje zagrijte i kratko popržite češnjak. (Ako volite ljuće dodajte i čili papričicu.) Dodajte dobro oprani i posušeni špinat, smanjite vatru i uz često okretanje pustite da povene. (Ako vam se krene paliti, podlijte s malo vode.)
  3. Kada špinat smanji volumen za polovinu, posolite ga i dodajte malo svježe ribane limun korice i cijeđenog soka.
  4. Povenulom špinatu dodajte orahe i vrhnje, dobro promiješajte i pričekajte da zavrije.
  5. Prije nego procijedite tjesteninu odvojite lončić vode u kojoj se kuhala, nju koristite po potrebi ako vam je umak pregust. Ocijeđenu tjesteninu dodajte u umak.
  6. Velikom kuhačom umiješajte tjesteninu u umak i po potrebi dolijte vode od kuhanja.
  7. Naribajte sira, promiješajte i ostavite kratko da tjestenina upije umak i sve se lijepo prožme.
  8. Servirajte uz dodatak još sira, maslinovog ulja ili oraha po vrhu.

Ne propustitie Super1 gastro specijal “Kuhaj, peci, svima reci! by Hungry Mile“ jer će food bloger pokazati kako se pripremaju delicije uz pomoć vakuumskog ekstraktora MultiFresh i Delimano FiveStar Legend posuđa

Sadržaj nastao u suradnji s Delimano