VIKEND RECEPTI

Imamo recept za preukusnu pitu od jabuke koji mogu pripremiti i početnici

FOTO: @hungry_mile

Mile Butorac dao nam je recept za slasticu u kojoj ćete moći iskoristiti čak i preostali stari kruh

Pita od jabuka spada u vječne klasike kad su slastice u pitanju, a posebno se često jede tijekom jeseni. Osim uobičajene verzije, postoji i cijeli niz varijacija na temu, a jednu od njih pokazao nam je i bloger Mile Butorac, poznatiji kao Hungry Mile. Pita od jabuke u njegovoj inačici priprema se od preostalog starog kruha, prilično je jednostavna za pripremiti, a nama već preko fotografija izgleda nevjerojatno primamljivo. Cijeli recept možete provjeriti u nastavku.

Pita od jabuka sa starim kruhom

@hungry_mile

Što trebamo?

oko 6 šnita staroga kruha
3 jaja
300 ml mlijeka
1 bourbon vanilin šećer
žličica cimeta
3 veće jabuke
200 g šećera
cimeta po želji
svježe ribana korica limuna
sok pola limuna

@hungry_mile

Kako pripremamo?

Upalite pećnicu na 180° i ostavite da se zagrije. Stari kruh izrežite na kockice, u dubljoj zdjeli umutite jaja pa im dodajte mlijeko, vanilin šećer i cimet. Sve sastojke dobro promiješajte pa u pripremljenu smjesu dodajte izrezani kruh i dobro izmiješajte.

Jabuke operite i izrežite na manje kockice, stavite ih u zdjelu i dodajte im šećer, cimet, te koricu i sok limuna. Dobro ih promiješajte, a ako jabuke puste dosta soka onda im možete dodati dvije žlice gustina.

Kalup promjera 24 cm premažite s manjim komadom maslaca, pa po dnu ravnomjerno rasporedite natopljeni stari kruh. Po bazi rasporedite pripremljene jabuke. Pitu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta na 180°. Poslužite mlako uz dodatak kuglice sladoleda ili malo tučenog slatkog vrhnja sa strane.