VIKEND RECEPT

Nemate ideje za ovogodišnji uskršnji stol? Probajte s ovim zaista efektnim kuglofom

Recept nam je dao bloger Mile Butorac

FOTO: @hungrymile

Recept nam je dao bloger Mile Butorac (@hungrymile)

Možda već točno znate koja ćete jela i slastice raditi prilikom uskršnjih blagdana, a možda svoj stol želite nadopuniti nečim novim. U svakom slučaj ste došli na pravo mjesto. Predlažemo da probate napraviti vizualno prekrasni, a ukusom vrlo zanimljivi kuglof iza kojeg stoji Mile Butorac, poznatiji kao Hungry Mile. Riječ je o kuglofu s kompotom od višanja koji će impresionirati okupljene, a čija priprema nije previše komplicirana. Cijeli recept možete provjeriti u nastavku.

KUGLOF S VIŠNJAMA

@hungrymile

Što trebamo?

230 g maslaca sobne temperature (+ malo za premazati kalup)
160 g šećera
4 jaja
1 burbon vanili šećer
prstohvat soli
korica limuna i naranče
400 g brašna (+ malo brašna za kalup)
1 prašak za pecivo
250 ml tekućeg jogurta
1 teglica kompota od višnje

@hungrymile

Kako pripremamo?

Zagrijte pećnicu na 180°C, kalup za kuglof premažite maslacem i pospite brašnom, rasporedite brašno po svim stijenkama kalupa i otresite višak. Razradite maslac dok ne postane kremast, dodajte šećer, burbon vanilin šećer i sol te miksajte dok se ne poveže. Umiješajte korice voća pa dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog kratko miksajte.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Smjesi maslaca i jaja naizmjenično dodajte brašno i jogurt. Miksajte kratko između svakog dodavanja namirnica. Na kraju špatulom umiješajte ocijeđene višnje. U pripremljen kalup ulijte smjesu za kuglof i pecite 50 minuta. Ako radite mini verzije kuglofa njih pecite 20 minuta.

Provjerite čačkalicom. Ostavite da se hladi kako se pekao. Kad kalup bude mlak da ga možete držati rukama, kuglof preokrenite na tanjur i ostavite da se do kraja ohladi.