GASTRO

Imamo dva recepta s piletinom gastro blogerice Sandre Rončević. Kombinacije okusa su neodoljive

Sandra stoji iza zavodljivog bloga O slanom & slatkom

FOTO: Aleksandar Selak

Sandra stoji iza zavodljivog bloga O slanom & slatkom

Kako često nemamo vremena, a ni volje za dugotrajnu pripremu i smišljanje kompleksnih jela, uvijek smo radosni vidjeti recepte i savjete za brze, ali jednako ukusne i nutritivne obroke. Posebice ljeti. Zato smo odlučili i u vašu kuhinju unijeti dašak inspiracije te smo s poznatom gastro blogericom Sandrom Rončević pripremili dva jednostavna i zanimljiva jela.

Naime, Sandra stoji iza zavodljivog Instagram profila i bloga O slanom & slatkom, gdje već neko vrijeme sa svojim vjernim pratiteljima dijeli primamljive recepte, gastro savjete, ali i očaravajuće fotografije hrane. A kako je u ovom slučaju grill ploču iskoristila kao glavni kuhinjski alat te koje nam recepte otkrila, pročitajte u nastavku.

Pileći krilko i hummus sa sušenim rajčicama

Aleksandar Selak

Kao glavne mesne sastojke u svojim jelima, Cekin Marinato Grill pileći krilko u pikantnoj marinadi te Cekin Marinato Grill file zabatka u gurmanskoj marinadi. Oni su samo dio Cekin Marinato Grill asortimana za pripremu na roštilju ili pak grill tavi ili ploči, a oplemenjeni začinima i različitim okusima, oduševit će i najizbirljivije grill-majstore.

Sastojci za četiri osobe:

  • dva pakiranja pilećeg krilka Cekin Marinato Grill

Za hummus:

  • 250 g kuhanog slanutka
  • dvije – tri sušene rajčice iz ulja
  • režanj češnjaka
  • prstohvat soli
  • prstohvat kumina
  • sok od polovice limuna
  • tri – četiri žlice maslinova ulja
  • dvije žlice tahini paste

Dodatno:

  • mini rajčice
  • svježi bosiljak

Priprema:

Dobro zagrijte grill tavu ili grill ploču, premažite je maslinovim uljem i stavite peći krilko, sočni batačić od krilca. Pecite oko 15-18 minuta, uz povremeno okretanje. Meso je pečeno kad unutarnja temperatura mesa prelazi 82°C. Napravite hummus tako da u sjeckalicu stavite kuhani slanutak, dodate sušene rajčice iz ulja, češnjak, tahini pastu, sol, kumin, maslinovo ulje i limunov sok pa sve dobro izblendate. Prema potrebi dodajte vode ili tekućine od kuhanja slanutka. Prebacite u zdjelicu, prelijte maslinovim uljem i pospite s malo kumina. Na tanjur složite zdjelicu s hummusom, pileći krilko, mini rajčice, svježi bosiljak te poslužite.

Pileći zabatak s grilanim limunom i salatom od tikvica i sira

Aleksandar Selak

Sastojci za četiri osobe:

  • dva pakiranja pilećeg filea zabatka Cekin Marinato Grill
  • dva limuna

Za salatu od svježih tikvica:

  • dvije mlade srednje velike tikvice
  • 100 g mekog kozjeg sira
  • sok od polovice limuna
  • dvije – tri žlice maslinova ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • svježi timijan

Priprema:

Dobro zagrijte grill tavu ili grill ploču, premažite je maslinovim uljem i stavite peći file pilećeg zabatka. Dodajte i limune prerezane po pola pa sve zajedno pecite oko 10-15 minuta, ovisno o debljini filea, uz povremeno okretanje. Gulilicom za povrće na tanke trakice narežite tikvice. U manju teglicu stavite limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar pa dobro protresite i prelijte po tikvicama. Izmiješajte. Na veliki tanjur složite tikvice, dodajte pečeno meso i limune, po tikvicama namrvite meki kozji sir, dodajte svježi timijan pa poslužite. Prije posluživanja meso pokapajte grilanim limunom.

Aleksandar Selak
Sadržaj nastao u suradnji s Vindijom.