GASTRO

Domaća gastro blogerica pripremila nam je tri sjajne roštilj kombinacije. Evo recepata

Tatjana je pokazala da piletina s grilla ne mora biti dosadna

FOTO: Aleksandar Selak

Tanja je pokazala da piletina s grilla ne mora biti dosadna

Roštilj uvijek prihvaćamo kao favorita za ljetna druženja, međutim ponekad nam nedostaje maštovitosti i inspiracije za pripremu. S obzirom na to da je meso u tom slučaju uvijek glavni sastojak, veći problem nastaje kada treba osmisliti prilog koji će oplemeniti mesne delicije te jela s roštilja učiniti slasnijima.

Kako bismo doskočili tom problemu, nove ideje, savjete i recepte potražili smo kod Tanje Pastuović Klaić, domaće gastro blogerice koja stoji iza atraktivnog Instagram profila i bloga COOkam i guštam. Naime, u njenim objavama možete pronaći zanimljive slatke i slane recepte za jednostavna, ali i kompleksna jela i deserte, a svi su popraćeni impresivnim fotografijama. Nama je pripremila savršena jela s roštilja. Recepte donosimo u nastavku.

File sa šopskom salatom

Aleksandar Selak

Sastojci:

Priprema:

Za šopsku salatu svo povrće narežite na sitnije komade i stavite u zdjelu. Dodajte sol, maslinovo ulje i malo limunovog soka te komadiće feta sira. Mini file stavite na zagrijanu rešetku roštilja i pecite nekoliko minuta, zatim meso preokrenite i s druge strane na umjerenoj vatri pecite još dvije do tri minute. Maknite s vatre, narežite na veličinu zalogaja te poslužite uz salatu.

Pileća krilca sa salatom od grilanih paprika i halloumi sira

Sastojci:

Priprema:

Na zagrijanu rešetku roštilja stavite krilca i pecite ih, uz povremeno okretanje 20-25 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu boju. Krila pecite na umjereno jakoj vatri kako bi bili sigurni da će se dobro ispeći i uz kost. Na rešetku dodajte cijele paprike i zapecite ih sa svih strana. Više puta ih preokrenite da se ujednačeno ispeku.

Halloumi sir narežite na manje komade, prelijte ga s malo maslinova ulja pa i njega stavite na rešetku roštilja i zapecite s obje strane. Na podlogu od rikule dodajte narezanu pečenu papriku, grillani sir i narezane rajčice. Posolite, prelijte maslinovim uljem i na vrh stavite grillana krilca.

Pileći mix s avokado salsom

Aleksandar Selak

Sastojci:

  • Cekin Marinato Grill mini (mix batak, zabatak, krila i file)
  • avokado
  • paprika
  • sedam – osam mini rajčica
  • ljubičasti luk
  • 100 g kukuruza šećerca
  • soli po želji
  • maslinovo ulje
  • sok limete

Priprema:

Na zagrijanu rešetku stavite piletinu (batke možete zarezati uz kost da se brže i ujednačenije ispeku) i na umjerenoj vatri pecite uz okretanje. Avokado prerežite na pola, uklonite košticu i koru pa ga narežite na kockice. Sitno narežite papriku, ljubičasti luk i mini rajčice, sve stavite u zdjelu, dodajte kukuruz, sol, maslinovo ulje i limetin sok pa sve dobro promiješajte. Gotovu grillanu piletinu poslužite uz salsu te ukrasite kriškama limete.

Aleksandar Selak
Sadržaj nastao u suradnji s Vindijom.