Gastro Specijal

Blagdanska slastica u tren oka: Hungry Mile otkrio nam je recept za brze medenjake

U božićnoj epizodi specijala “Kuhaj, peci, svima reci! bloger Hungry Mile unio je pravu blagdansku čaroliju u redakciju portala Super1

Gastrobloger Hungy Mile pobrinuo se da nam 2020. ne ukrade blagdane. U novom gastrospecijalu uz pomoć kuhinjskog robota Delimano pripremio je fantastične brze medenjake. Društvo mu je pravila naša novinarka Ema Glavina kojoj je otkrio svoju pojednostavljenu verziju ove blagdanske slastice koju može napraviti svatko – a, to je upravo ono što nam treba pred kraj ove turbulentne godine.

Nakon što su u samo nekoliko minuta umutili glatku smjesu, prebacili su je u namašćenu i pobrašnjenu posudu za pečenje i stavili peći 20-ak minuta. Kako bi se što ravnomjernije ispekla, Mile je naglasio kako je potrebno uključiti gornju i donju rešetku, a ne opciju s ventilacijom jer bi tako smjesa narasla prejako. Nakon pečenja smjesu su premazali medom i džemom te prelili rastopljenom čokoladom.

Želite li se i vi prepustiti blagdanskim gastro čarolijama, pogledajte video i kuhajte s nama:

Brzi medenjak (kolač kao medeno srce):

Sastojci: 1,5 šalica šećera, 2 vanilin šećera, 2 šalice mlijeka, pola šalice ulja, 1 prašak za pecivo, 2-3 žlice mješavine za medenjake, 3 šalice brašna, 3-4 žlice meda, 7-8 žlica džema, 200g čokolade za kuhanje, 2 do 3 žlice ulja

Priprema:

* pećnicu upalite na 200°C i ostavite da se grije

  1. U posudu za miksanje dodajte mlijeko i šećere. Miksajte dok se šećer ne istopi. U to dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo, te začin za medenjake. Sve zajedno umutite dok se ne dobije glatka smjesa.
  2. Pleh premažite uljem ili maslacem, te pospite s malo brašna, višak brašna otresite. Pripremljenu smjesu istresite u pleh. Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva. (Gornji i donji grijač bez ventilacije.)
  3. Nakon što je kolač pečen, premažite ga prvo medom, pa džemom (od šljiva, šipka ili miješanim). Kolač ostaviti da se malo prohladi.
  4. Za kraj otopite čokoladu: u lončić dodajte čokoladu i ulje – otopite i prelijte po kolaču. Kolač dobro ohladite, minimalno sat vremena prije posluživanja.

Ne propustite Super1 gastro specijal “Kuhaj, peci, svima reci! by Hungry Mile“. Food bloger u vaš dom donosi sjajne brze i slane ideje u kojima će uživati i najistančanija nepca, a sve uz pomoć praktičnih Delimano pomagača čiju blagdansku ponudu ne smijete propustiti.

Sadržaj nastao u suradnji s Delimanom