GASTRO

Ako još nikada niste, zbilja morate probati rižoto s limunom. Počnite s ovim fora receptima

Kremast, pun okusa i drugačiji od onog na što je većina navikla

FOTO: Shutterstock

Kremast, pun okusa i drugačiji od onog na što je većina navikla

Rižoto je jedno od onih jela koja teško mogu dosaditi. Uvijek postoji neki novi način da ga nadogradite, da učinite zanimljivijim i da ga napravite onako kako ga još nikada niste napravili. Primjerice, danas vam predlažemo da, ako još niste, svakako probate ukusni rižoto s limunom. Da, dobro ste pročitali. Ne morate brinuti o tome da će biti previše kiseo, odnosno da će limun dominirati. Pratite li pomno provjerene recepte, dobit ćete lijepo izbalansirano jelo, kremasto, drugačije i zbilja ukusno. U većini se recepata za ovakav rižoto koriste limunov sok, ali i limunova korica, kao i sastojci poput maslaca, parmezana, luka i temeljca, Ključ je, kao i uvijek kad je rižoto u pitanju, u neprestanom miješanju i postepenom dodavanju temeljca (ili vode), a kako glase recepti, provjerite u nastavku.