VIKEND RECEPTI

Super recept za povrtni rižoto s limunom i cimetom koji možete probati već danas

FOTO: @mariewasler

Ovog se vikenda okušajte u pripremi jednog posve drugačijeg rižota

Na Instagram profilu Marie Wasler, joga učiteljice i veganske gastro blogerice, ovih smo dana naišle na recept za jedan jednostavni, ali ipak sasvim poseban rižoto, s limunom, cimetom i nekoliko vrsta povrća. Kako je Marie istaknula uz recept, važno je koristiti Arborio rižu, dobro vino, stalno dodavati po malo tekućine i neprestano miješati – i dobar je rižoto zajamčen. Recept provjerite u nastavku.

Žuti rižoto s cimetom i limunom

Što trebamo?

1 l povrtnog temeljca
400 g riže za rižoto
2 čase bijelog vina
1 luka
2 režnja češnjaka
sol, papar
maslinovo ulje
1 velika mrkva, nasjeckana
2 srednje žute tikvice, nasjeckane
naribana korica jednog većeg limuna, sok od pola limuna
malo cimeta

Kako pripremamo?

Na maslinovom ulju prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, otprilike pet minuta. Dodajte rižu i pržite je minutu do dvije. Ulijte vino i miješajte dok potpuno ne ispari. Sada dodajte prvu grabilicu temeljca (stavite toliko da riža bude prekrivena tekućinom), miješajte dok ponovno sve ne ispari. Dodajte još jednu grabilicu temeljca i tako sve dok se rižoto ne skuha.

Negdje na pola puta ubacite i tikvice. Dodajte sol, papar, sok od limuna i koricu limuna, kao i malo cimeta. Prvo ga stavite vrlo malo, probajte, pa potrebi dodajte još. Kad je rižoto gotov, uklonite ga s vatre i pustite da odstoji nekoliko minuta.