Želite pripremiti najbolju tjesteninu carbonara? Probajte s jednim od ovih recepata slavnih chefova
Ovo klasično jelo talijanske kuhinje jedno je od jednostavnijih uopće, ali postoji i nekoliko trikova koje trebate znati
Ako postoji godina u kojoj nam je trebala tzv. comfort hrana, onda je to upravo ova na izmaku. Što se nas tiče, dobar tanjur svježe kuhane tjestenine spada u kategoriju kojoj ćemo teško reći ne, a jedan od umaka za čijom pripremom najčešće posežemo jest onaj carbonara. Tjesteninu alla carbonara volimo jer nam za njezinu pripremu, koja uključuje i kuhanje tjestenine i pripremu umaka, treba samo petnaestak minuta i svega nekoliko sastojaka. Tradicionalni recept uključuje špagete, guanciale, jaja, papar te sir ribanac, a neki inzistiraju i na češnjaku. Bez da ulazimo u raspravu o najboljem receptu, predstavljamo vam nekoliko onih iz koje stoje vrhunski svjetski chefovi, a vama prepuštamo odabir onog koji ćete pokušati pripremiti i sami.
Carbonara prema receptu Jamieja Olivera
Carbonara prema receptu Marthe Stewart
Carbonara prema receptu Gordona Ramsayja