Carbonara s avokadom zvuči genijalno. A recept ne može biti jednostavniji
Kristina Štriga otkrila nam je kako se priprema ovaj preukusni ručak (ili večera)
Tjestenina carbonara klasik je talijanske kuhinje za kojim i sami često posežemo, pogotovo u trenutcima kad nemamo previše vremena za pripremu obroka. Danas vam predstavljamo njezinu malo drugačiju verziju, u kojoj glavnu riječ vodi avokado. Recept smo pronašli na Instagram profilu @cellulite_factory iza kojeg stoji Kristina Štriga, koja odlučno tvrdi da su špek i avokado i inače kombinacija koju apsolutno trebate isprobati. Cijeli recept provjerite u nastavku.
Carbonara s avokadom
Što trebamo? (za dvije porcije)
1/2 avokada
1 veće jaje (po mogućnosti domaće)
30 g guanciale (ili pancete)
20 g pecorina
150 g špageta
Papar, sol
Sok limete i limuna
Kako pripremamo?
Staviti kuhati tjesteninu u posoljenu vodu. Dok se kuha nasjeckati guanciale/pancetu i pržiti na laganoj vatri. Umutiti jaje, dodati zgnječen avokado, malo limete i limuna, sir te posoliti i popapriti po ukusu. Prebaciti u blender i blendati 30 sekundi. Promiješati slaninu i provjeriti tjesteninu (neka bude al dente), ako je kuhana prebacite je na slaninu i dodajte malo vode od kuhanja. Kratko miješajte i sklonite s vatre. Odmah dodajte umak od jaja i avokada. Sve dobro promiješajte, dodajte još vode od kuhanja ako vam se čini suho. Zbog avokada jaja se neće pretvoriti u kajganu i umak će biti kremast.