RECEPT

Špageti s pestom genovese

FOTO: Podravka

Špageti s pestom genovese

Sastojci:

• 30-40 g svježeg bosiljka
• 40 g pinjola
• 40 g naribanog parmezana
• 40 g naribanog sira Pecorino
• 3 češnja češnjaka
• 100 ml maslinova ulja
SALUT sol sa smanjenom količinom natrija
• 400 g Tjestenine spaghetti s jajima Zlato polje

Priprema: Špagete skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi i ocijedite. Malo vode (oko 100 ml u kojoj se kuhala tjestenina) ostavite sa strane. U električnu sjeckalicu stavite pinjole, naribane sireve, narezani češnjak, i oko 50 ml maslinova ulja. Mješavinu usitnite, a zatim dodajte preostalo ulje, narezani bosiljak i Salut sol sa smanjenim udjelom natrija i sve zajedno još malo izmiješajte. Pripremljeni pesto stavite u porculansku zdjelicu. U širu tavu dodajte 2-3 žlice pesta, zatim kuhane špagete i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Špagete dobro izmiješajte i zagrijte. Špagete poslužite tople, a po želji ih možete i posuti naribanim parmezanom.

Izvor: Coolinarika