Jednostavno, 4 osobe, 35 minuta
Preporuka: kad želite savršeno izbalansiran obrok.
Sastojci:
- 1 Kranjske kobasice classic Podravka (4 kom, 300 g)
- 300 g Tjestenine Penne Zlato polje Podravka
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 crvena paprika
- 60 g luka
- 2 češnja češnjaka
- sol
- Vegeta Maestro mljeveni crni papar
- 390 g Sjeckane rajčice Podravka
- 100 ml Passate Podravka
- 1 žličica Vegete Natur
- ½ žličice Vegeta Maestro mljevena crvena paprika
- ¼ žličice Vegeta Maestro origana
- ¼ žličice Vegeta Maestro bosiljka
- 1 mladi luk
- svježe narezani bosiljak
- naribani parmezan za posluživanje
Priprema: Tjesteninu skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi i ocijedite. Na 2 žlice zagrijanog ulja stavite kobasice i pecite sa svih strana dok ne porumene. Po potrebi podlijte s malo vode kako ne bi zagorjele. Kada su kobasice gotove izvadite ih na dasku za rezanje. U istu tavu dodajte 1 žlicu ulja i popecite sitno narezani luk. Dodajte nasjeckani češnjak, sjeckanu rajčicu, Passatu, Vegetu Natur, crvenu papriku, origano, bosiljak, papar i sol. Miješajući nastavite pirjati 15 minuta da dobijete umak te po potrebi dodajte malo vode. Pripremljenu kobasicu narežite na ploške. Kobasicu dodajte u tavu s drugim sastojcima. Kuhajte zajedno još 5 minuta. Dodajte tjesteninu u tavu i miješajući zagrijavajte nekoliko minuta kako bi tjestenina bila sljubljena s umakom.
Posluživanje: Poslužite posuto svježim sjeckanim bosiljkom, narezanim mladim lukom i parmezanom.
Savjet više: Za pripremu koristite veću tavu.
Preporuka: Kad želite savršeno izbalansiran obrok.