Srednje zahtjevno, za 4 osobe, 60 minuta
Preporuka: cjelovit obrok bogatih okusa
Sastojci:
- 800 g svinjskih odrezaka
- 200 g Ječmene kaše Zlato polje
- 100 g luka
- 100 g Podravskog špeka Podravka
- 150 g Kranjskih kobasica Podravka (2 kobasice)
- 60 g Kiselih krastavaca Podravka
- 1 žlica domaća svinjska mast
- 2 žlice Ajvara uprženog Podravka
- 2 žlice Oštrog brašna Podravka
- 1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
- sol
- Vegeta Maestro crni papar mljeveni
- 2 povrtna temeljca za jela Podravka
- 1 žlica Vegete
Priprema: Na početku pripremite prilog. U litri vruće vode otopite povrtne temeljce, dodajte ječmenu kašu i kuhajte na laganoj vatri.Odreske potucite, pospite Vegetom s obje strane. Meso s jedne strane pobrašnite, a potom ih s pobrašnjene strane stavite na vrelu mast. Kad je dobilo lijepu, zlatnu boju meso okrenite, popecite i s druge strane, a zatim izvadite iz tave.
Na isto ulje stavite nasjeckani luk, zatim sitno narezani hamburger i kobasice narezane na trakice. Zajedno dobro popecite, dodajte kisele krastavce narezane na rezance, podlijte s malo vode i kratko prokuhajte. Vratite meso i pirjajte dok ne omekša. Dodajte ajvar, popaprite, malo posolite, dodajte dimljenu crvenu papriku, promiješajte i kratko pirjajte.
Posluživanje : Poslužite uz kuhani ječam