GASTRO

Sezona je trešanja, i pravo vrijeme da se okušate u pripremi clafoutisa. Evo recepta

FOTO: Flickr

Ovaj tradicionalni francuski kolač odlično paše uz šalicu kave ili čaja

Jedan od najboljih savjeta koje možete usvojiti kad je u pitanju pripremanje hrane jest onaj koji nalaže da pratite sezonu namirnica. Drugim riječima, da kuhate (ili pečete) s namirnicama koje su vam dostupne na tržnicama ili koje trenutačno rastu u vašem vrtu. I baš smo vas zato danas odlučili potaknuti da se okušate u pripremi clafoutisa, tradicionalnog francuskog kolača s trešnjama (možete koristiti i višnje).

Odlično će pasati uz šalicu kave ili čaja, i vjerujemo da će se svidjeti svim ljubiteljima slatkog. Najbolje od svega je što priprema traži minimalno slastičarskog iskustva, a nekoliko detaljnih video recepata koji vam mogu poslužiti kao dobra polazišna točka potražite u nastavku.