Vrhunski chef iz restorana ManO2 dao nam je odličan vikend recept za ručak i desert
I ovog vikenda zamolili smo jednog chefa da nam da svoj prijedlog za ručak. Razgovarale smo sa Hrvojem Kroflinom, poznatim chefom restorana ManO2
Hrvoje Kroflin jedan je od 36 hrvatskih chefova koji su svojim vrunskim receptima doprinijeli nastanku kuharice Croatia – The Cookbook, urednika Mate Jankovića, u kojoj se nalazi više od 150 vrhunskih jela. Neka od jela koja možete lako pripremiti otkrio je upravo chef Kroflin te nam je preporučio dva ukusna vikend recepta.
Tataki od crne svinje ( 4 osobe)
ŠTO TREBATE?
8 rotkvica
manji daikon
ulje badema
ulje sezama
soja umak
DRESSING ZA SVINJETINU
ulje badema -2 jušne žlice
rižin ocat – 1 jušna žlica
KAKO PRIPREMATE?
Meso obradimo te pripremimo za daljnju upotrebu. Ispečemo kratko na tavi da ostane lagano roza u sredini. Pomiješamo sve sastojke za dressing te meso prelijemo tim umakom te pustimo da malo odstoji. Rotkvicu i daikon očistimo i narežemo po želji te začinimo s malo sezamovog ulja, soja sosa i čilija. Prah od washabi-a napravimo tako da pomiješamo vodu, washabi i maltodextrin.
MEĐIMURSKA GIBANICA
ŠTO TREBATE?
35 kora za savijače
Nadjev od maka:
1 kg sjemenki maka
7 dl vrućeg mlijeka
8 žlica meda
1 jušnu žlicu mljevenog cimeta
40 g šećera (umutiti pjenjačom 2 bjelanjka)
5 žlica vanilin šećera
180g omekšanog maslaca
Prokuhajte mlijeko i prelijte mak. Ostavite 45 minuta. Dodajte sve ostale sastojke, bjelanjke posljednje.
Nadjev od svježeg sira:
800 g svježeg kravljeg sira (iscijediti višak vode)
Naribana kora od 3 limuna
70 dag šećera, prstohvat soli
3 žlice vanilin šećera
4 žlice višenamjenskog brašna
0,2 l kiselog vrhnja
Nadjev od oraha:
1 kg mljevenih oraha
0,5l vrućeg mlijeka
40 g šećera (2 bjelanjka umutiti pjenjačom)
5 žlica vanilin šećera
160g omekšalog maslac
3 žlice meda
2 dl ruma
Nadjev od jabuka:
1 žlica mljevenog cimeta
2 limuna (sok i korica)
4 žlice vanilin šećera
70 g šećera (2 bjelanjka umutiti pjenjačom)
300g grožđica – natopljenih u rumu s malo vode
KAKO PRIPREMATE?
Poslužite sa sorbetom od jabuka ili jogurta.