GASTRO

Noma je ponovna proglašena najboljim restoranom na svijetu, a Hiša Franko zauzela je 21. mjesto

Prema izboru The World’s 50 Best Restaurants

Sinoć je u belgijskom gradu Antwerpenu održana dodjela nagrada The World’s 50 Best Restaurants, koja u globalnim razmjerima ima daleko najveći značaj, a o kojima odlučuje tisuću stručnjaka iz područja kulinarstva iz cijelog svijeta. Većih iznenađenja na vodećim pozicijama nije bilo; na prvom se mjestu ponovno našla danska Noma chefa Renéa Redzepija, restoran koji se tom titulom prethodno okitio već četiri puta. U svom se pobjedničkom govoru slavni chef makedonskog podrijetla našalio pa rekao da njegova majka Nomu ionako smatra najboljim restoranom svijeta i izazvao simpatije brojnih okupljenih.

A da se u Kopenhagenu doista ozbiljno dobro kuha, svjedoči i činjenica da je na drugo mjesto zasjeo restoran Geranium, još jedan miljenik kritike i publike. Na trećem je mjestu španjolski Asador Etxebarri, na četvrtom peruanski Central, a na petom se mjestu nalazi ponovno jedan španjolski restoran, Disfrutar. Sjajne vijesti stigle su i za Hišu Franko, slovenski restoran Ane Roš, koji se plasirao na izvrsno 21. mjesto, umjesto dosadašnjeg 38. Kad tome dodate podatak da je njihova slastičarka, Hrvatica Maša Salopek, nedavno proglašena najboljom pastry cheficom svijeta, jasno je da je Kobarid obvezna destinacija za sve gastro entuzijaste. Cijeli popis nagrađenih restorana možete pogledati ovdje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube