CELEBRITY

Misterij Instagrama Britney Spears i tko ga zapravo vodi? Sumnja se da sadržaj ne objavljuje pjevačica

Obožavatelji pjevačice tvrde da su zavarani i da iza službenog profila na Instagramu zapravo ne stoji sama Britney Spears

Slučaj pop dive Britney Spears ne silazi s naslovnica. Cijela agonija krenula je s pokretom #FreeBritney čiji su inicijatori njezini obožavatelji, koji su tim putem željeli skrenuti pažnju kako je pjevačici potrebna pomoć jer već godinama apsolutno nema kontrolu nad vlastitim životom s obzirom na to da sve konce povlači njezin kontroverzni skrbnik i otac Jamie Spears. Koliko je sve skupa mučno doznali smo prije nekoliko dana kada je u javnost dospjela snimka njezinog iskaza sudu, u kojem je iznijela gomilu šokantnih tvrdnji vezanih uz životne okolnosti kojima nije zadovoljna. Bio je to poziv u pomoć koja nikako da stigne jer se njezinoj borbi za slobodan život, kojim još uvijek u svakom smislu upravlja njezin otac, ne nazire kraj. Da stvar bude gora, sud je prije nekoliko dana odbio zahtjev njezinog odvjetnika Sama Inghama da se Jamie Spears u potpunosti ukloni s mjesta njezinog skrbnika, nakon što je ranije donesena odluka da to skrbništvo dijeli sa zakladom Bessemer, koja kontrolira dio vezan uz financije.

Uz to, jedan od fokusa ovog slučaja već dulje vrijeme svakako je i Instagram profil pop dive koji prati preko 30 milijuna ljudi. Sumnja oko toga tko stoji iza njega i da to nije sama pjevačica kulminirala je nekoliko sati prije gore spomenute presude, kada je na Instagram profilu Britney Spears objavljen još jedan video u kojem pleše. Iako je Britney dosad objavljivala sličan sadržaj, ovaj je ipak izazvao niz reakcija njezinih obožavatelja koji sumnjaju kako iza profila ne stoji ona te ukazuju kako je ova konkretna snimka nastala jako davno. Sve to skupa baca sumnju na autentičnost njezinog profila i svega onoga što piše u objavama, a ono što stoji iza spomenutog posljednjeg posta jest ovo: “Ova je snimka nastala prije nekoliko dana. Prvi put da plešem u štiklama nakon dugo vremena… Moj novi projektić”. U nekim od komentara pratitelja stoji tako da ih se na ovaj način trudi zavarati, ali da to ipak ne uspijeva, dok neki to potkrepljuju izjavama kako je ovaj video star preko godinu dana.

O vjerodostojnosti njezinog Instagrama, ali i cijelim slučajem Britney Spears pozabavili su se detaljno i novinari New Yorkera, Ronan Farrow i Jia Tolentino, gdje su se u jednom dijelu svoje velike priče osvrnuli upravo na taj segment kako bi ga rasvijetlili. Kako doznaju i pišu, za njezine pravne poslove, odnose s javnošću i PR te društvene mreže odgovoran je tim od 10 ljudi. Oni se sastaju svakog četvrtka kako bi najvećim dijelom raspravljali o njezinim objavama na Instagramu i Twitteru. Ističu kako Britney sama napiše i kreira svoje objave prije nego ih pošalje kompaniji Crowd Surf koja joj vodi kanale na društvenim mrežama, koje oni onda prenesu. No, one objave koje pokreću pravna pitanja ili se pak odnose na skrbništvo smatraju se preosjetljivima i nisu za dijeljenje s javnosti jer Britney, kako tvrde, ne bi o tome smjela javno progovarati. Slično objašnjenje početkom godine dala je i Cassie Petrey, njezina menadžerica društvenih mreža koja se obratila svim teoretičarima zavjere oko njezinog profila. “Britney sama stvara i piše vlastite objave za Instagram. Ako video koji ona pošalje uređuje njezin tim na društvenim mrežama, to je zato što je dala posebne upute i zatražila da oni to odrade. Ona to onda pregleda i odluči sama želi li to objaviti ili ne” poručila je Petrey koja nije detaljnije objasnila postoji li još kakva provjera i od strane koga prije nego se materijal zapravo objavi.

Osim toga, u izvješću New Yorkera stoji još niz novih detalja oko cijelog slučaja Britney Spears, kao što je svjedočenje njezine majke Lynne, bivše obiteljske prijateljice, kao i misterioznog producenta Sama Luftija te niz drugih ljudi koji su bili ili su još uvijek involvirani u život pjevačice, bilo privatno ili poslovno. U članku se posebno ističe zlostavljanje pjevačice od strane njezinog skrbnika oca Jamieja Spearsa od kojeg se pjevačica već godinama želi osloboditi i ne biti, kako je i sama izjavila u svom iskazu za sud, više nikada ničija robinja.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba