DRUŠTVENE MREŽE

Internetom se širi #FreeBritney pokret koji je na površinu izvukao pravu istinu o životu pjevačice

Obožavatelji pop zvijezde masovno su krenuli koristiti oznaku #FreeBritney kako bi ukazali na tešku životnu situaciju u kojoj se ona zapravo nalazi

Jedna od najvećih pop zvijezda, Britney Spears, posljednjih godina pažnju javnosti rjeđe privlači kakvim novim hitom ili nastupom, a češće pomalo bizarnim videima koje snima u svojoj kući. Primjerice, u jednom je nonšalantno izjavila kako ponovno kreće vježbati, i to baš u teretani koju je nedavno slučajno spalila. No, njeni su neobični postupci i odabiri upravo dobili objašnjenje. Ovih se dana internetom počela širiti kampanja naziva #FreeBritney, pokrenuta od strane njezinih obožavatelja, s ciljem ukazivanja na tešku životnu situaciju u kojoj se pjevačica nalazi.

Tretirana je poput proizvoda još od djetinjstva

View this post on Instagram

believe it or not really do help with getting a tight buttocks 😉🍑🍑🍑. I didn’t have time to show the full routine in the video …. but trust me it will kick your ass 🥵💪🏻!!!!! I hope you all are taking care of yourselves and staying healthy …. it’s also really important to learn to meditate and stretch for clarity. Stay safe my friends and God Bless you all 😉😉😉⭐️⭐️⭐️⭐️💋💋💋🌹🌹🌹🌹!!!!! PS I shot this on Father’s Day five days ago …. June 21st to be exact !!!!!⁣ ⁣ –⁣ ⁣ Side to side stretches – 100x ⁣⁣ Up and down legs raises – 50x⁣⁣ In and out – 50x⁣⁣ Circles – 50x⁣⁣ Repeat L shape all 3 ⁣⁣ Repeat w/ other leg⁣⁣ Hands and knees leg raises – 50x⁣⁣ Side leg raises – 50x⁣⁣ Repeat w/ other leg⁣⁣ Squats – 150x⁣⁣ Jumping Jacks – 150x⁣⁣ Posture⁣⁣ Knee backbend – 50x⁣⁣ Downward dog – 50x⁣⁣ Push ups – 50x⁣⁣ Stretch⁣⁣ Short workout but it kicks your buttocks 🙊🙊😜😜🤷‍♀️

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

Peticiju putem koje se traži da je se oslobodi skrbništva koje ima njezin otac dosad je potpisalo više od 130 tisuća ljudi, a evo o čemu se točno i radi. Na Instagram profilu Diet Prade, osvanuo je dio pozadinske priče, koji objašnjava kako se Spears našla u situaciji u kojoj nema ovlasti za donošenje odluka o vlastitom životu, već o svemu, pa tako i o upravljanju financijama, odlučuje njezin otac. Priča počinje još u njezinom djetinjstvu, kad je nastupala s, među ostalima, i Christinom Aguilerom u Micky Mouse Clubu. U nekom je trenutku postalo jasno da obje imaju potencijal postati zvijezde, a budući da su njihovi vokali zvučali slično, izdavačka kuća s kojom je Spears krenula raditi donosi odluku o tome da ona krene pjevati na drugačiji način, glasom koji nalikuje na dječji.

View this post on Instagram

This is heartbreaking 💔Swipe to slide 5 for the shady details on Britney’s conservatorship, which is usually reserved for individuals who are incapacitated. I know some people’s instincts might be to not take this seriously or laugh because the world has made a joke of her existence to a certain extent, but this is a woman who is denied access to her own children, finances, and any control over her own life. The law is corrupt and so are the middle-aged men who are ruining a thriving, successful woman’s life. Britney has a court hearing coming up on July 22nd. Check our stories for a swipe up of actionable items you can do to help #FreeBritney . Graphics: @trash.bandicooot • #britney #britneyspears #conservatorship #popstar #icon #legend #britneybitch #itsbritneybitch #help #helpingothers #shady #sketchy #court #courthearing #custody #custodybattle #guardianship #mom #momlife #mother #momsofinstagram #dietprada

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

Taj joj je način pjevanja s godinama oštetio glasnice, pa iako je 2006. htjela objaviti akustični album u kojem bi se publici predstavila sa svojim pravim, dubokim glasom, to joj na kraju nije dopušteno. Kako nadalje pojašnjavaju, njezin je tim, ali i neki članovi obitelji, cijeli život tretiraju poput proizvoda koji se mora što više prodavati, ne mareći za njene želje i emocije. A onda je došla i 2007., godina njezinog javnog psihičkog sloma, kojem su prethodili razvod braka s Kevinom Federlineom i borba za skrbništvo nad dvoje djece, ali i neprestano proganjanje od strane paparazza koji su za njom trčali čak i u javni toalet i snimali je dok ih je u suzama molila da ih pusti na miru.

Psihički slom koji je 2007. pratio cijeli svijet promijenio je sve

 

Nakon slavnog brijanja glave i nekoliko drugih javnih incidenata, Spears je u dva navrata bila hospitalizirana, zbog čega je njezin otac, Jamie Spears, zatražio i dobio privremeno skrbništvo. Godinu dana nakon, njezin otac uspijeva dobiti trajno rješenje o skrbništvu, i to zbog njezine navodne demencije u ranom stadiju. Što to konkretno znači? Pa, unatoč tome što je pjevačica do danas zaradila više stotina milijuna dolara, ona njima ne može upravljati. Uz to, ne smije ni upravljati automobilom, kontrolirati svoju karijeru, udati se, imati djecu, glasati, angažirati odvjetnika, slobodno pričati u intervjuima, … I popis se nastavlja.

Pravni koncept zakonskog skrbnika postoji zbog osoba koje se doslovno ne mogu brinuti o sebi. U tom se smislu postavlja pitanje, kako ona, ako je toliko bolesna i nemoćna, može raditi? Od kad je njezin otac dobio skrbništvo, Britney je izdala četiri albuma, odradila tri svjetske turneje, bila sutkinja u showu X-Factor i zaradila preko 138 milijuna dolara. Imajući sve to na umu, posebno šokira sljedeći podatak; u siječnju prošle godine bila je hospitalizirana kroz tri mjeseca, zato što je bez očeve dozvole otišla automobilom u restoran brze hrane sa svojim dečkom. Kako se kasnije doznalo iz sudskih dokumenata koji su procurili, Spears je izjavila kako je ondje držana protiv svoje volje i bila prisiljena piti lijekove od kojih joj nije dobro, a na njezinu je stranu kasnije stala i majka, Lynne Spears.

Novo je saslušanje zakazano ovog mjeseca

Jamie McCarthy/Getty Images

To je saznanje natjeralo njezine obožavatelje da se organiziraju i nešto pokušaju učiniti. Konačno, kampanja je urodila i konkretnim plodom; tijekom srpnja će se održati saslušanje na kojem će se odluka o skrbništvu ponovno razmotriti. Do tada, Britney Spears, žena čije je trenutačno bogatstvo procijenjeno na 250 milijuna dolara, ostaje žena kojoj otac daje džeparac od 1500 dolara tjedno za osnovne životne potrebe i koja većinu svog vremena provodi zarobljena u kući, snimajući onaj ranije spomenuti video sadržaj koji nam se odjednom više i ne čine toliko bizarnima.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube