VIKEND RECEPTI

Sendvič s tikvicama i artičokama je idealni ljetni ručak na +30. Imamo super jednostavan recept

Janja Benić (@janjolinka) nam je otkrila što jede posljednjih nekoliko dana

FOTO: Janja Benić

Janja Benić (@janjolinka) nam je otkrila što jede posljednjih nekoliko dana

Jedva smo dočekali ljeto da možemo ručati lubenicu. To nam zvuči kao jedino prihvatljivo kad se probudimo u znoju i skužimo da nam se totalno ne da paliti pećnicu. Ok, za ovaj recept trebat ćete ipak malo plina, ali je super što je gotov u trenu. Janja Benić nam je dala recept za nešto što već danima sprema jer, kako kaže, ne može odoljeti ovim okusima.

SENDVIČ S TIKVICAMA I ARTIČOKAMA

Što trebamo? (za dvije osobe)

2 šnite kvalitetnog kruha
1 mlada tikvica narezana na tanke kolutove
3 komada artičoka u ulju
bučino ulje
sjemenke sezama i konoplje
sol i maslinovo ulje

Kako pripremamo?

Tostirajte kruh. Na tavici na maslinovom ulju kratko prepecite tikvice i posolite. Narežite artičoke, Janja predlaže na osmine. Kad je tikvica gotova pomiješajte ih s artičokama, zalijte velikodušno s bučinim uljem. Servirajte na tostirani kruh i posipajte sa sezamovim i konopljinim sjemenkama.